Rødt med komitéfordeling på Stortinget

Rødt går nå ut med hvordan de har fordelt sine åtte stortingsrepresentanter i fagkomiteene på Stortinget.

Den nye gruppen til partiet Rødt samlet seg på Stortinget torsdag. Bak fra venstre: Tobias Drevland Lund, Hege Bae Nyholt, Sofie Marhaug, Mímir Kristjánsson og Geir Jørgensen. Foran fra venstre: Marie Sneve Martinussen, Bjørnar Moxnes og Seher Aydar.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nyheter

Fra før av er det kjent at partileder Bjørnar Moxnes skal sitte i utenriks- og forsvarskomiteen, nestleder Marie Sneve Martinussen i finanskomiteen, Seher Aydar i helse- og omsorgskomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen og Mimir Kristjansson i arbeids- og sosialkomiteen.

Nå opplyser partiet at de øvrige medlemmene av stortingsgruppen er fordelt på følgende komiteer:

  • Sofie Marhaug i energi- og miljøkomiteen
  • Tobias Drevland Lund i kommunal- og forvaltningskomiteen
  • Geir Jørgensen i næringskomiteen
  • Hege Bae Nyholt i utdannings- og forskningskomiteen

Bjørnar Moxnes er for øvrig Rødts parlamentariske leder, Marie Sneve Martiniussen parlamentarisk nestleder og Sofie Marhaug er innpisker.

Rødt kom i årets stortingsvalg for første gang over sperregrensen, og fikk dermed inn sju flere representanter i tillegg til partileder Bjørnar Moxnes i denne stortingsperioden.


Fra naturvern til Løvebakken:

Dobler lønna som stortingsmann

Når Geir Jørgensen fra Nordland Rødt over helga setter seg på flyet til hovedstaden, mer enn dobler han lønna som stortingsmann. Han får også gratis pendlerleilighet som han slipper å skatte for når han pendler fra Hadsel. En god del av lønna må han imidlertid betale i partiskatt.Kommer stadig nærmere stortingsplass:

– Ser altfor ofte at politikere blir høye på seg sjøl

Når Geir Jørgensen inntar plassen på Stortinget for Rødt, skal han fortsatt være nordlending. – Det er viktig å beholde glimtet i øyet og sjølironien, sier den frittalende politikeren som ikke frykter for å bli kommunikasjonsmessig kastrert i møte med hovedstadspolitikere.Rødt blir stadig større i Vesterålen

Rødt har siden valgkampen startet fått 11 prosent flere medlemer i Vesterålen.Geir Jørgensen går mot plass på tinget

På valgkvelden mandag, så det ut til at Rødts Geir Jørgensen, ikke ville få stortingsplass i denne omgang. Et døgn etter, har ting endret seg.