Tore Østby blir finansdirektør i Andøya Space

Andøya Space styrker ledergruppen ved å ansette Tore Østby som Chief Financial Officer (CFO).

Tore Østby har mange år bak seg i ledende stillinger innenfor finanssektoren. Fra nyttår blir han en del av lederteamet til Andøya Space.  Foto: Pressefoto

Nyheter

Han starter i stillingen 1. januar 2022.

Det melder selskapet i en pressemelding mandag.

– Jeg ser frem til å bli en del av teamet på Andøya Space, for å utvikle en av de ledende europeiske romhavnene og styrke Norges rolle som en viktig romnasjon. Jeg er veldig spent på å møte mine nye kolleger og bidra til å bygge videre på den imponerende historien ved Andøya Space, sier Østby i pressemeldingen.

– Står midt i en spennende tid

– Tore Østby tar med seg omfattende leder- og strategierfaringer fra en rekke virksomheter inn i jobben hos Andøya Space, sier CEO Ketil Olsen.

Andøya Space ser frem til at Østby blir en del av ledergruppen.

– Vi står midt i en spennende tid for Andøya Space, med utvidelser av virksomheten i flere retninger. For å lykkes i årene fremover er det ekstremt viktig med en stødig og erfaren ledergruppe med riktig innstilling, sier Olsen.

Østby har de siste 30 årene hovedsakelig jobber i finanssektoren, og besatt ledende stillinger i både Norwegian, Nordea Markets, Handelsbanken og Orkla. I Norwegian var han blant annet ansatt som EVP for strategisk utvikling samt konstituert CFO.

Han er sertifisert europeisk finansanalytiker ved Norges Handelshøyskole, og har en bachelor i bedriftsadministrasjon fra BI.

Som CFO ved Andøya Space vil han rapportere til CEO Ketil Olsen.