Bærekraftsertifisering for torsk inndratt:

– Må bygge om fabrikken på Melbu

Fordi MSC (Marine Stewardship Council) mener norsk torsk fanget innenfor 12-mils grensen ikke kan sertifiseres som bærekraftig, må Lerøy Norway Seafood Melbu i verste fall bygge om fabrikken sin. – Vi må hive oss rundt for å produsere til et marked som ikke krever MSC-sertifisering, sier fabrikksjef Jørn-Åge Stikholmen.

Utfordring: Fabrikksjef Jørn Åge Stikholmen ved Lerøy Norway Seafood, Melbu er klar i sin tale når han peker på en engelsk bærekraftsertifisering som rammer blant andre Melbu-bedriften må tas tak i. - Vi må bygge om fabrikken på grunn av dette, sier han.  Foto: Per Eivind Knudsen

Nyheter

I næringskvarteret til formannskapet i Hadsel, kom Stikholmen med en bønn til de folkevalgte om at de tar tak i saken så snart som mulig.