– Vi har formidlet hvilke fartøyer som var der da skaden skjedde

Havforskningsinstiuttet har i sin anmeldelse til Troms politidistrikt navngitt flere russiske trålere som var i området utenfor Hovden i Bø da 4,3 kilometer med sjøkabel forsvant sporløst, blant annet den russiske tråleren Saami.

Deler av denne sjøkabelen, som ble lagt fra Hovden i Bø og et stykke ut i internasjonalt farvann, er sporløst forsvunnet. Havforskningsinstituttet har anmeldt saken, som etterforskes av Troms politidistrikt.  Foto: Havforskningsinstituttet

Nyheter

Forsker Geir Pedersen ved Havforskningsinstituttet opplyser til VOL at skjermene hos dem gikk i svart rundt klokka 07:30 (UTC) om morgenen lørdag 3. april 2021. Han opplyser at forskningskabelen til LoVe Ocean ble brutt på dette tidspunktet, med en sikkerhetsmargin på mellom fem og ti minutter før og etter cirka klokka 07:30 denne morgenen.