12 nye koronasmittede i Vesterålen

Også torsdag kom det flere positive koronatester i Vesterålen.
Nyheter

Ifølge oversikten fra Meldesystemet for smittsomme sykdommer, som også presenteres av VG, var det 12 nye koronapositive i Vesterålen torsdag. Alle disse positive prøvene er svar som har kommet fra PCR-test. Hvor mange positive hurtigtester det er, offentliggjøres ikke av kommunene mer.

Torsdag var det Andøy og Hadsel som hadde flest positive koronatester i Vesterålen. Begge kommunene står oppført med fem nye smittede. Øksnes og Sortland står begge med en positiv test.

I løpet av de siste 14 dagene, viser den samme oversikten at det er meldt om 117 positive prøver, eller såkalt pågående tilfeller, i Vesterålen. Sortland står med 48, mens Hadsel med de fem fra torsdag, står med 23. Øksnes har 22, Andøy har 18, mens både Bø og Lødingen står med tre pågående tilfeller hver.

I Nordland fylke ble det meldt om 78 nye tilfeller torsdag, der Vågan sto for flest med 20, mens Vestvågøy fikk registrert 18 nye. Ia lt ble det meldt om nye tilfeller i 13 av 41 kommuner i fylket.