Bø selger aksjene i Vesterålskraft:

Høyre-ordfører: – Ja, på dette området er jeg litt sosialist

Høyre-ordfører Sture Pedersen stemte for å selge Bø kommunes aksjer i Vesterålskraft til Lofotkraft, fordi han ikke ville ha private eiere i Vesterålskraft. – Ja, på dette området er jeg litt sosialist, sier Sture Pedersen i en kommentar til VOL.

Ordfører Sture Pedersen (H) får en halv milliard kroner å rutte med fra salg av aksjer i Vesterålskraft.  Foto: Arkiv

Nyheter

Kommunestyret i Bø vedtok torsdag rådmannens innstilling om å selge aksjene sine i Vesterålskraft til Lofotkraft. Dette er i motstrid til det kommunens ordfører Sture Pedersen har signalisert tidligere. Også han har hatt som mål at Vesterålskraft skulle være på lokale hender, der kommunene i regionen fortsatt skulle være eiere.