Sortland får gjensyn med blå julegatelys: – Innsamlingsaksjon og initiativ må til nå

Ny julegatebelysning på Sortland kom som julekvelden på kjerringa. Mens flere i lokalt næringsliv er frustrert, tar Kristine Røyri til orde for at man bør jobbe sammen. – Kanskje vi skulle starte en innsamlingsaksjon der både innbyggere, næringsliv og kommune samarbeider, sier hun.

De siste årene har julegatebelysningen i Sortland vært blå, og i år skulle egentlig ny julegate på plass. Nå blir det gjensyn med de gamle blå lysene.   Foto: Arkiv

Sortland har i flere år vært i bunnsjiktet når det gjelder julelys, men i år tror jeg rykker vi ned en divisjon.

Senterleder ved Skibsgården kjøpesenter, Bjørn Heireng
Nyheter

De siste årene har julegatebelysningen på Sortland vært blå. Blant byens innbyggere har flere tatt til orde for at denne bør skiftes ut, og i fjor bevilget Sortland kommune penger til ny julegatebelysning.