Støre varsler nye koronatiltak tirsdag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter overfor TV 2 at det kommer nye koronatiltak tirsdag.

Statsminister Jonas Gahr Støre  Foto: Annika Byrde

Nyheter

(VOL): Statsministeren skal redegjøre for Stortinget om koronasituasjonen. Der vil han komme med nye tiltak som kommer i tillegg til tiltakene som allerede er iverksatt på grunn av den nye koronavarianten omikron.

– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi, sier han til TV 2.

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det kan komme tiltak på grensa og nasjonale tiltak.

Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

Mandag ble isolasjonstiden forlenget til sju dager for dem som tester positivt og som kan være smittet med omikron. I tillegg må husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.