Jubel for at Nordland Arbeiderparti går inn for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Nordland Arbeiderparti vedtok på sitt ekstraordinære årsmøte 24. november å legge bort kravet om konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Odd Arne Sandberg, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen, Senja.  Foto: Arkivfoto

Leder i Natur og Ungdom, Gauet Eiterjord.  

Aktuelt i nord

– Vi jubler for Nordland Arbeiderparti i dag! Dette er et sterkt og viktig signal inn mot Arbeiderpartiets landsmøte i april. Havmiljøet er i dag utsatt for store utfordringer med stadig økende skipstrafikk, forsuring og forsøpling. Vedtaket i Nordland er godt nytt for livet i havet og fiskerne i regionen som er avhengige av et rent hav, sier Odd Arne Sandberg, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen, Senja i ei pressemelding.

En rekke fylkeslag i Arbeiderpartiet har i år snudd om olje i det sårbare havområdet. Stadig flere i partiet blir kritiske til oljeboring, men partiet nasjonalt har en oljevennlig profil. Nå venter miljøbevegelsen at partier snur på landsmøtet i april 2019.

– Det er en glede å ønske Nordland Arbeiderparti med på laget til grønne arbeidsplasser og rein natur. Vi gratulerer særlig AUF som har jobba for dette i lang tid. I en tid hvor klimaendringene stadig blir farligere, må i det minste de viktigste naturområdene vernes. Dette er siste spiker i kista for oljeindustriens våte Lofoten-drøm, sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

 

– Nordland Arbeiderparti har tidligere vært en av de tydeligste pådriverne for oljevirksomhet i dette området. At fylkeslaget i dag har skjønt at de har stått på feil side av historien i denne saken, viser hvor viktig folkelig engasjement er. I dag kommer vi til å feire at Nordland AP stiller seg i den stolte rekka av fylkeslag som snur og går imot oljevirksomhet i torskens fødestuesier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Aktuelt i nord