Statens vegvesens tjenester:

Blir billigere å betale på nett

Fra 1. januar blir det lavere gebyr på enkelte av tjenestene til Statens vegvesen når man bruker deres selvbetjeningsløsning på nett.
Aktuelt i nord

– Når du utfører tjenesten selv, er det rimelig at du også betaler mindre for tjenesten, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding sendt ut av Samferdselsdepartementet.

Dyrere på trafikkstasjonen

Gebyrreduksjonen gjelder hvis man ikke møter fysisk opp på trafikkstasjonen. De digitale løsningene som det nå lønner seg å bruke, har vegvesenet utviklet de siste årene. De skal gi økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som vegvesenet selv kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte.

To tjenester i første omgang

Innføringen av lavere gebyr skal bidra til økt bruk av de digitale tjenestene. Duplikat av førerkort og utstedt fartsskriverkort er de tjenestene lavere gebyr vil gjelde i første omgang. Ser man bort fra indeksregulering, vil ikke gebyrene ellers øke for å få utført tjenester ved oppmøte på trafikkstasjon.

Samferdselsdepartementet opplyser at når nye digitale løsninger kommer på plass, vil det også bli vurdert ulike gebyrnivå for disse tjenestene.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Aktuelt i nord