Gir ikke opp søk

Leteområdene etter savnet fisker utvides. OPPDATERT:
Aktuelt i nord

Det pågikk hele onsdag en leteaksjon mellom Andøya og Senja, bekrefter Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Ifølge Hovedredningssentralen er det snakk om sjarken "Lea Marie" fra Averøy.

- Vi ser etter en 35 fot stor plastsjark som ikke er gjort rede for siden i går tidlig, bekrefter redningsleder Øyvind Aadde til Folkebladet.no.

Se her hvor kystvaktfartøyene leter: Det er KV Harstad og KV Senja som prøver å lokalisere den savnede båten.

Fiskebåten var sist sett vest for Senja tirsdag morgen.

Flere leter- Fiskeren er ikke hjemmehørende lokalt, han er fra Møre, sier Aadde.Hovedredningssentralen fikk melding klokka 10 onsdag formiddag.- Per nå har vi engasjert redningsskøyte, kystvakt og også fått hjelp fra Orionfly, sier Aadde.Den savnede fiskeren har drevet fiske i området utenfor Senja.Dårlig værRedningslederen opplyser at været i området har blitt verre siden i går.- I går var det godt vær på morgenen, men i dag er det forverret. Det er snø og begrenset sikt, sier Aadde.Helikopter på bakken

Hovedredningssentralen melder i 17.00-tiden at de nå setter inn taubåten "Beta" inn i letingen etter fiskebåten. De enhetene som skal søke natt til torsdag, er i tillegg til taubåten, "KV Harstad", "KV Senja" og "KV Barentshav".

Redningslederen opplyser at været i området har blitt verre siden i går.

- I går var det godt vær på morgenen, men i dag er det forverret. Det er snø og begrenset sikt, sier Aadde.

Bedre utover natta

Klokken 17.00 onsdag meldes det om tåke og svært dårlig sikt i søksområdet. Det skal blåse vind med 15 sekundmeters styrke og det har vært tett snøvær i området. Hovedredningssentralen forventer imidlertid en bedring i været fra midnatt av og utover formiddagen torsdag.

Hovedredningssentralen melder klokken 19.00 at man i tillegg til søket på åpent hav etter mørebåten, også undersøker flere havner i Tromsø. Blant annet Sommarøy, Hillesøy, Håøya og Kvaløya. Dette søket utføres av en losbåt.

Politiet har også søkt etter sjarken i flere havner helt sør til Svolvær. Dette for å sjekke om den savnede sjarkfiskeren har kommet i land.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Aktuelt i nord