Rekord for Festspillene

Tidligere rekorder sto for fall da de 46. Festspillene i Nord-Norge ble avsluttet i helgen. Både antall arrangementer, antall nasjonaliteter og billettsalg ble rekordhøyt.

Spanske Ojos De Brujo på Nordic Hall under Festspillene 2010

Aktuelt i nord

Blant de kunstneriske høydepunktene var Tchaikovsky Symphony Orchestra fra Moskva, det verdenskjente Jin Xing Dance Theatre fra Shanghai, Cie MPTA fra Lyon og konsertene til band som Efterklang, Jaga Jazzist og Ojos de Brujo.

Operasanger Audun Iversen briljerte i tre produksjoner som årets festspillprofil og Børre Sæthre kreerte en enestående utstilling i Galleri NordNorge.

22 nasjoner og alle fem kontinenter var representert på Nord-Norges største kunst- og kulturfest. 25 forestillinger innen et vell av kunstuttrykk fikk sin Norgespremiere i løpet av den åtte dager lange festen, noe som gjør Festspillene i Nord-Norge til en helt spesiell bukett mangfoldighet i Skandinavisk festivalsammenheng. Dette la oslopressen knapt merke til. Men både spansk og russisk presse fulgte Festspillene med stor interesse.

Drøyt 28.000 publikummere er registrert på de rundt 200 forestillingene inne og ute. Kaldt og vått vær la en demper på det omfattende utendørsprogrammet, men gjorde at publikum i større grad trakk innendørs. Billettsalget endte om lag 18 prosent foran både budsjett og tallene fra rekordåret 2009.

Relaterte saker:

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Aktuelt i nord