lørdag 22.06 2019

Brannmennene danket ut indianerne på Bleik

Indianerkvinnen "Blåe Blikk" måtte bare innse at barna på Bleiksdagan foretrakk Brannlaget framfor indianergøy i teltleiren. Men under strandhogget senere dagen, trakk indianerne det lengste strået mot sjørøverne. Se høydepunkter fra videoen.

Velforening vil ha spleiselag for bedre vei

Ann-Christine Theodorsen i Dverberg vel lanserer tanken om et spleiselag med Andøy kommune og flere aktører på Dverberg for å få veien i bedre stand.

fredag 21.06 2019

– Mange detaljer som må studeres

Lederen av Andøy fiskarlag synes det er bra at kvotesystemet nå får en total gjennomgang. – Men her er mange detaljer som må studeres og diskuteres, sier Eirik Norvoll.

Dette er politiets teori om hvorfor lyng- og skogbrannen i Andøy oppsto

Etterforskningen av lyng og skogbrannen i Andøy sist helg, har blitt fulgt opp av politiet denne uken. De har funnet mulige svar.

Regjeringen sier nei til evigvarende kvoter

Regjeringen Solberg parkerer et viktig stridspunkt. Det foreslås ikke at kvoter som er kjøpt, skal eies til evig tid.

Purrer på ettersøksavtale i Andøy

Viltforvalter Jostein Holmeng purrer på inngåelse av ettersøksavtale med jegere i Andøy. – De har stilt opp gratis i alle år, men nå er det nok på tide å få ting i orden, skriver Holmeng.

Havørn:

«Ingen grunn til panikk»

torsdag 20.06 2019

Inngikk forlik:

Securitas trekker advarsel etter Andøya-sak

En arbeidskonflikt ved Andøya lufthavn førte til strid mellom Securitas og hovedverneombud Christian Heinecke. Nå er det inngått forlik og Securitas trekker advarselen selskapet ga Heinecke.

Foreslår omorganisering av kultursamarbeidet

Vil bruke mer på kultur og friluftsliv

Kultursamarbeidet i Vesterålen og Vesterålen friluftsråd foreslåes organisert som kommunale oppgavefellesskap. Det foreslåes også at kommunene skal bevilge mer penger til formålet.

– Staves habilitet er vurdert

Da avisen Fremover onsdag omtalte et brev fra Avinor til Samferdselsdepartementet, trakk avisen også frem at en av saksbehandlerne er andværingen Jørn Stave. Avinor svarer at man har vurdert og ivaretatt habilitetsspørsmål.

Økte omsetningen med to millioner

– Et godt normalår

Erna Borgen Blomsterforretning og Begravelsesbyrå AS økte omsetningen med nær to millioner kroner fra 2017 til 2018. – Historisk var det et godt normalår, sier Per Arne Mikalsen.

onsdag 19.06 2019

Antyder at Forsvaret bør overta driften av Evenes

Avinor antyder at Forsvaret bør overta driften av flyplassen på Evenes. Det fremkommer i et brev som avisen Fremover har fått innsyn i.

Kommunen misfornøyd med arbeidet med marin verneplan for Andfjorden

Den 23. august 2018 kunngjorde fylkesmennene i Nordland, Troms og Finnmark at arbeidet med Andfjorden marine verneområdet skulle starte opp. De berørte kommunene ble lovet innflytelse og delaktighet i prosessen. Dette mener de de ikke har vært i nærheten av å ha fått.

3

Takket av 200 års erfaring

– Erfaringsnivået synker betraktelig, sier luftvingsjef Ingvild Bjørnstad Jensrund. Onsdag takket hun av sju pensjonister med over 200 års erfaring ved Andøya flystasjon.

De smiler og er serviceinnstilt, men:

Bekymret over butikkdød i Andøy

På mindre enn ett år har fire butikker sentralt beliggende på Andenes lagt ned.

Andøy aktuell for vinterøvelsen «Cold Response»

– Vi ser nå på områder som er aktuell å bruke, sier Sigurd Tonning-Olsen, pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Fylkesmannen nattevåken over utviklingen

– Den store utfordringen i Nordland og Nord-Norge er at det blir færre og færre i yrkesaktiv alder, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen. Tirsdag var han på Andøybesøk.

tirsdag 18.06 2019

Er fortsatt i tidlig fase i etterforskningen

Politiet er foreløpig et godt stykke unna en konklusjon i forbindelse med helgens lyng- og skogbrann i Andøy.