søndag 11.11 2018

Mediepartner avslører:

Arctic Race kommer til Vesterålen i 2019

Søndag ettermiddag lekket Nordlys at etappene for Artic Race of Norway i 2019 skal legges til Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Andværing John Magnus Opdal (23) var på fregatten KNM «Helge Ingstad» da den kollidete natt til torsdag:

– Det var surrealistisk og føltes som en film

Da fregatten KNM «Helge Ingstad» krasjet rett inn i tankskipet «Sola TS» 04:02 i Øygarden utenfor Bergen natt til torsdag, var John Magnus Opdal (23) fra Risøyhamn akkurat gått av vakt. Opdal kjente ristet og skjønte at noe var galt, men forsto ifølge han selv ikke alvoret før de ble evakuert 50 minutter senere.

Bandet PAN fra Andøya slapp fredag sin første singel:

– Alt er klart til plateslipp i desember

Fredag slapp bandet PAN sin første singel «I Nord» (Bestemorsangen). Singelslippet ble feiret med alkoholfrie bobler, og er en smakebit på hva publikum kan vente seg når deres første album kommer i desember.

Politiet: – Sau sto bak vandalisme på kirkegård

Politioverbetjent Yngve Isaksen Wiik ser ingen grunn til å konkludere med noe annet sauer bak gravstøttevandalisme på Åknes.

Bård Flovik gir seg som trener for Alta IF

Lørdag kveld ble det kjent at andværing Bård Flovik har sagt opp jobben som trener for Alta IF, og dette etter én sesong.

Andøy:

Pågrepet etter slåssing på pub

En mann er pågrepet etter slåssing på en pub på Andenes.

lørdag 10.11 2018
5

78 svømmere fra 11 lag:

Feirer 45 år med svømmetradisjoner

Det var full fest og svømmeglede, da Andøya svømme- og livredningsklubb (ASLK) feiret 45 års jubileum.

– Nye skilt er et kvalitetsløft for reiselivsnæringa

Andøy Reiseliv har med støtte fra Samskap fått laget nye informasjonsskilt.

Skal bruke 38 millioner kroner på to brannstasjoner

I rådmannens forslag til investeringsbudsjett i Andøy kommune, bevilges både Andenes og Risøyhamn midler til planlagte nybygg.

fredag 09.11 2018

Planlegger operasjonstest allerede til våren

Prosjektet som tar sikte på å utrede et arktisk søke- og redningssenter på Andøya, planlegger sin første operasjonstest allerede til våren, nærmere bestemt den 15. april 2019.

John Helmersen (AL) om aksjesalget:

– Offentlig gransking er det eneste som duger

John Helmersen (AL) mener offentlig gransking er det eneste som duger, mens Kate Eliassen (H) er såre fornøyd etter styreleder Andreas Haugens skriftlige redegjørelse.

Har mottatt 17 merknader for planprogrammet for skredsikring av fylkesvei 976 mellom Andenes og Bleik:

– Må vurdere sjøutfylling

Etter at en rekke bedrifter og privatpersoner har avgitt merknader, vil Statens vegvesen nå gjøre ytterligere utredning av alternativ E; å legge veien ut i sjøen forbi de rasfarlige områdene.

onsdag 07.11 2018

– Jeg spurte crewet om jeg kunne krype

Karoline Schaug fra Andenes måtte under tirsdagens program av reality-programmet 71 grader nord trekke seg fra semifinalen på grunn av smerter i kneet. Andværingen synes det var veldig kjipt, men tenker at det nok var en mening med det.

tirsdag 06.11 2018

Norskamerikaner med røtter i Andøy til finalen i «Alt for Norge»

Dana Louise Tountas' oldemor forlot Andøy og Vesterålen for det lovede land i USA. Nå har Minnesota-kvinnen kommet helt til finalen i årets sesong av «Alt for Norge» på TV Norge.

mandag 05.11 2018

Søker penger fra SAMSKAP:

Mediebedrift tar sikte på 10 arbeidsplasser

Mediebedriften BTTRFLY tar sikte på å kunne etablere inntil ti arbeidsplasser i Andøy på sikt, dersom en undersøkelse de skal gjennomføre viser seg at ideen deres er bærekraftig.

Karoline Schaug kjemper om plass i finalen av 71° nord:

– Vi fikk litt sjokk

Denne uken vises semifinalen i 71° nord på TV, der Karoline Schaug fra Andenes er med i kampen om finaleplass. For Schaug handlet aldri deltakelsen om å vinne bil og penger, men om å få gå tur.

lørdag 03.11 2018

Nedgang i detaljhandelen i Andøy etter 2016:

– Vi er likevel optimister, og har fremtidstro

Detaljhandelen i Andøy viser tydelig nedgang fra 2016, da Stortinget vedtok å legge ned Andøya flystasjon. Tross nedgang har likevel de næringsdrivende tro på fremtiden i Andøy.

fredag 02.11 2018

Scrooge er tilbake:

Skaper julemagi igjen på Dverberg

Den er juleforestillinga over alle juleforestillinger. Det blir møte med Ebenezer Scrooge i Charles Dickens klassiske historie, når teaterklubb`81 setter opp sitt 34.juleteater.