Ildfestival hos Marmelkroken

Lørdag var det ildfestival hos Marmelkroken på Andøya. Høydepunktet var tenning av Andøys første ildskultpur.

Lørdag ble det arrangert ildfestival hos Marmelkroken på Andøya. Høydepunktet var tenningen av en ildskulptur som var blitt til gjennom en tre dagers workshop, ledet av Torbjørn Gundersen. Han har representert Norge i VM i ildskultpur.

Torbjørn Gundersen og Lisbeth Seppola.  Foto: Jørn Aune

Ildskulpturen har blitt til gjennom en tre dagers workshop.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Ildskulpturen har blitt til gjennom en tre dagers workshop ledet av Torbjørn Gundersen fra Tromsø. Han har representert Norge i VM for ildskulpturer.

– Fornøyd

– Ildskulpturen er et prosjekt der deltakerne har gjort noe sammen, samtidig som hver deltaker har fått satt sitt personlige preg på skulpturen, sier Lisbeth Seppola ved Marmelkroken.

– Jeg er godt fornøyd med skulpturen, sier Gundersen, mens flammene får bedre og bedre tak i kunstverket. Til slutt fikk ilden overtaket og skulpturen måtte gi tapt for naturkreftene.

Les også: Endresen showet i Andøy

Ildsjonglering

Ildskulpturen var ikke det eneste som skjedde ved Marmelkroken lørdag kveld. Det var også marked med forskjellige produkter til salgs, og det var ildsjonglering.

Sjongleringen var det både skolelever fra Andøy som stod for og en mer profesjonell aktør, nemlig Raul Vargas Torres fra Columbia.