Har nå tre butikker i Vesterålen

Sortlandspar åpnet dyrebutikk på Andenes

Tirsdag åpnet Andenes zoo dørene i toppetasjen av Howlidgården, og Finn Helgesen er glad for å være i gang.
Andøy

Det er erfarne folk som står bak etableringen av dyrebutikken på Andenes og mange andværinger har nok stiftet bekjentskap med eierne Helgesen og Elisabeth Johansen tidligere.

De driver dyrebutikker både på Sortland og Stokmarknes, i tillegg til Sortland hunde- og kattepensjonat.

– Det føles bra å ha åpnet dørene, sier Helgesen når vi møter han i butikken.

Skal ansette lokale

Fortsatt gjenstår litt arbeid, blant annet er ikke bankterminalen på plass, og i akvarier og bur er det tomt for dyr.

LES OGSÅ: Kundekveldfenomenet brer om seg

– Det har vært rimelig hektisk, og tok litt lengre tid enn vi hadde sett for oss å klargjøre butikken, men nå er vi i gang.

Onsdag kom kaninene

Onsdag kom kaninene utover, og snart blir det også akvariefisk, fugler og hamstere å få kjøpt i butikken, sier Helgesen. Foreløpig pendler han selv til butikken på Andenes, men planen er å ansette noen lokale til å ta seg av den daglige driften.

LES OGSÅ: Dyrebutikk måtte gjøre morgenstell i mørket

– Før jeg kjører utover så tar jeg morgenstellet på pensjonatet, så det vil ikke gå i lengden å fortsette slik. Vi skal ansette noen fra Andenes fast, men i tillegg kommer vi selv også til å være her litt for å følge opp butikken, sier han.

Tror det er et behov

Butikken, som har et rikt utvalg av det meste kjæledyrene våre behøver, har samme vareutvalg som butikken på Stokmarknes.

– Det er omtrent samme areal også på de to butikkene, sier Helgesen, som håper andværingene vil benytte seg av det nye tilbudet.

– Mange vi har snakket med sier at det er et behov for en dyrebutikk her, og vi har hatt masse folk innom de to første åpningsdagene, sier Helgesen.