Åpnet fotoutstilling på Høvik

Merete tok Andøy til Østlandet

Tirsdag kveld åpnet bleiksværingen Merete Annie Elvaker fotoutstillingen sin i Galleri H-11 på Høvik utenfor Oslo.

Merethe Annie Elvaker oppfordrer både utflytta andværinger og andre som vil se hennes bilder fra Andøy til å ta turen innom Galleri H-11 i Høvik den kommende uken.  Foto: Innsendt foto

Andøy

Det er en entusiastisk og glad bleiksværing vi har på telefonen onsdag formiddag.

– Åpningen gikk veldig bra. Det var bra besøk og jeg solgte mange bilder i løpet av kvelden, sier fotograf Merete Annie Elvaker.

Fremsnakket Andøy

Med seg til Galleri H-11 har Elvaker 26 fotografier med motiver fra Andøy, og hun forteller at det var hektisk i timene før utstillingen åpnet.

– Jeg hadde med meg en del av bildene rullet sammen i kofferten, så de måtte rammes inn før åpningen, men vi ble akkurat ferdige til åpningen klokka 18, sier hun. Elvaker forteller at de besøkende tok seg god tid og at de fleste ble i galleriet et par timer.

Les også: – Egentlig skulle det foregå i stillhet...

– Jeg hadde med meg lokalprodusert mat fra Andøya med ost fra Nordtun gård, kaffe fra Kaffehuset og multer fra andøynaturen som jeg serverte, sier hun, og forteller at mange stilte spørsmål om både bildene og Andøy.

– Jeg fremsnakket Andøy og hadde også med meg og delte kart over Vesterålen. Mange tok de med seg hjem. Jeg fikk gode tilbakemeldinger og synes det var en koselig stemning i galleriet, sier hun.

Fjellene ga salg

Elvaker solgte en rekke bilder i løpet av åpningskvelden og flere av kjøperne hadde ulike tilknytninger til området rundt Andøy.

– En hadde vært lege på Senja og kjøpte et bilde der Senja-fjellene var med. Ei var fra Harstad, og kjøpte et bilde fra Å der Harstad-fjellene sees i bakgrunnen, og ei annen var fra Bø, sier hun. Elvaker vil være til stede i galleriet både onsdag og torsdag denne uken og utstillingen vil henge opp til slutten av neste uke.

Utstilling ut neste uke

– Egentlig skulle den vare til 28. april, men på grunn av at galleriet må holde stengt 27., så er det mulig at utstillingen blir hengende til 30. april, sier Elvaker, som håper mange tar turen til Høvik for å besøke utstillingen.