Synes selv det er en tvilsom vinner

Svein Spjelkavik ble Årets Fæsteråling

Mandag ble det klart: Svein Spjelkavik er Årets Fæsteråling 2016.

DROSJESJÅFØR Her overrekker drosjesjåfør Arne Sande prisen Årets Fæsteråling til Svein Spjelkavik.  Foto: Jørn Aune

Svein spjelkavik blir årets fæsteråling.

Andøy

Totalt var det 36 kandidater til tittelen Åets Fæsteråling. En fagjury bestående av drosjesjåfører i Vesterålen reduserte feltet til fem kandidater. De fem kandidatene var Halvar Ellingsen, Daniel Sowe, Svein Spjelkavik, Sture Pedersen og gruppa bak Folkets Hus i Øksnes.

- Har mange jern i ilden

Juryen sa følgende om Spjelkavik etter at han var valgt ut blant de fem kandidatene som publikum kunne stemmer på.

- Blant mange gode kandidater trekker vi frem Svein Spjelkavik som årets finalist. Svein er for de fleste kjent for sin fantastiske innsats innenfor Rock Mot Rus og Teater Klubb'81. Han har alltid mange jern i ilden og står på for sitt arbeid med barn og unge. Svein er også kjent som mannen bak begrepet «framsnakking», men han er også en som fortjener å bli framsnakket.

– Stas å bli nominert

Spjelkavik sa dette om nominasjonen:

– Vet ikke helt hva det vil si å være finalist i Årets fæsteråling, men skjønner såpass at det er stas å bli nominert. Taxi-gjengen må ha hatt litt av en jobb, for lista over kandidater de hadde å velge i var lang og med masse bra folk. Stolt av bli kobla mot Fæsterålen som drives av folk jeg er glad i. Jeg og kona var innom i fjor og Bendik Myrvang har invitert meg med i år. Han er blodfan av Sondre Justad, Staysman & Lazz og Morgan Sulele, sa Spjelkavik.

Publikum kunne avgi sin stemme på nett frem til midnatt 15. mai.

Drosje og skolekorps

Mandag ble Spjelkavik hentet av drosjesjfør Arne Sande og tatt med på utenfor kontoret til God strek AS på Andenes. Her fikk han se Andenes skolekorps komme marsjerende.

– Er det forsinket 17. mai, spurte en undrende Spjelkavik.

Deretter spilte skolekorpset en marsj, før Sande hentet frem beviset på at Spjelkavik er Årets Fæsteråling.

– Tvilsom vinner

Spjelkavik var sikker på at det var mesterkokk Halvar Ellingsen som ville stikke av med prisen.

– Om en vinner kan si det, så er det nok en litt tvilsom vinner av prisen. Det var så mange andre gode kandidater. Og det var jo en fott måte å få prisen på. Man blir jo både glad og rørt når man ser skolekorpset komme marsjerende. Jeg synes også det er flott at man har brukt drosjesjåørene som representanter for det folkelige i prisen, sier Spjelkavik.