I 2014 åpnet den driftige lille klubben i Risøyhamn ny flott kunstgressbane. Men IL Andøygutten ligger ikke på latsiden av den grunn. Nå har de tegningene for nytt klubbhus klare. Allerede til helgen er de i gang med aktiviteter for barn og voksne som kan bidra med finansiering.

– Vi har tre store helger foran oss, sier kvartetten i Andøygutten.

Vant lecaprodukter

Andøygutten vant lecaprodukter for 90.000 kroner til nytt klubbhus.

– Vi har ennå ikke hentet ut lecaproduktene, men har frist til høsten med å begynne å mure. Så nå er det like før det braker løs. Tegningene er klare, og de skal først styregodkjennes før vi går ut med noe beløp, sier nestleder Ole Robin Iversen i Andøygutten.

Han viser fram fasaden som skal være ut mot kunstgressanlegget i Risøyhamn.

Sammen med Kristin Andersen og Vanja Solheim i klubbhuskomiteen til Andøyguttten, samt trener Tommy Søberg, er de meget opprømt over muligheten til å få klubbhus på plass.

Stort løft

– Jeg ser det som et voldsomt løft å få et klubbhus på plass. Det er bare å skjele til Andenes og det løftet Norlandiahallen har fått for fotballmiljøet og klubben der ute, sier Søberg.

Han tror at Andøygutten nå vil nå ut til mange flere, og få flere unge ut på banen.

– Vi kan kjøre teoretisk undervisning i klubbhuset, og det vil bli et viktig samlingspunkt for oss her sør, sier Søberg.

Samtidig er det bra for alle de barna med lange avstander både fram og tilbake til skolen og til trening på ettermiddagen.

– Vi ser for oss å holde åpent klubbhus med leksehjelp og slikt, slik at de kan få et ventested, og slippe å kjøre flere mil fram og tilbake mellom skole og trening, sier han.

Tegninger

Iversen viser fram tegningene som viser størrelsen på 15,5 ganger 8,5 meter.

Det blir to garderober, toalett og dusj, oppholdsrom med kjøkken, kontorplass, lager, samt garasje.

– Vi håper på støtte både fra privatpersoner og næringsliv. En enkel måte å støtte oss på er å tegne medlemskap, sier Iversen.

Kristin og Vanja viser fram de nye kaffekoppene som kan kjøpes og dermed få abonnement på kaffe på alle Andøyguttens arrangement ut året.

Fotball og Andøymarsj

– Vi begynner allerede til helga med to store fotballkamper for guttelaget vårt både fredag kveld og lørdag formiddag mot Leknes 1 of Leknes 2. Deretter blir det tradisjonsrik Andøguttenmarsj søndag med åpen kafé og middagsservering hele dagen, sier duoen, som håper at familier kommer til Risøyhamn til helga og tilbringer tid sammen med Andøygutten.

Ubeseiret G14

Søberg opplyser at Gutter 14 -laget til Andøygutten har vunnet samtlige fire kamper dette året og ligger på toppen av tabellen for Vesterålen og Lofoten i 7er -fotball.

– Det blir god underholdning, og vi satser på nye poeng mot Leknes, smiler han.

Han er meget optimistisk for Andøyguttens utviklingsmuligheter og ser for seg både G14 og g16 lag til neste år, i tillegg til A-lag om få år.

Andøygutten er også stolt av å ha rene jentelag, et for j12 og et for J9.

Turneringshelg

11- og 12. juni går Andøygutten i gang med en stor turneringshelg for 11 og 12 åringer for hele Vesterålen.

– Da blir det liv og røre og masse grillmat. Vi håper på stinn brakke, sier de.

Bingo og sommerfest

Det siste store arrangementet i sommer går av stabelen 2. juli i forbindelse med Martnaden.

– Vi arrangere bingo. Folk har mast om ny bingo, siden vi arrangerte forrige gang. Det er stort både for feriefolk og fastboende. Bingoen rundes av med stor sommerfest på kvelden. Alt foregår i idrettshallen her på Risøyhamn skole, sier Andersen.

Avslutningsvis ønsker Andøygutten forslag til nye aktiviteter i klubben.

– Vi er åpent for alt positivt som kan skape mer glede og aktivitet her i Risøyhamn, avslutter Iversen.