En har sagt opp:

Kun en fastlege igjen på jobb på Andenes

Lege Irina Sibirius har sagt opp sin stilling som fastlege ved Andenes legekontor, og 621 pasienter står nå uten fastlege.

Enhetsleder Jørn Vollan må nå ut på legejakt igjen etter at Irina Sibirius har sagt opp sin stilling som fastlege ved Andenes legekontor.  Foto: Mette Helene Berger Amundsen

Andøy

I tillegg er to av de tre resterende fastlegene bort til sent i høst. Enhetsleder for helse og omsorg Jørn Vollan bekrefter at de nå må ut å jakte på en ny fastlege til legekontoret på Andenes.

– Vil ikke si noe

– Vi lyser nå ut den ledige fastlegehjemmelen og inntil det er foretatt ansettelse så vil pasientene på den listen bli betjent av vikarer, sier Vollan. Han ønsker ikke å si noe om årsaken til at Sibirius har valgt å si opp sin stilling.

– Nei, det kan jeg ikke, sier Vollan.

Vikarer i sommer

Det er da tre fastleger igjen ved kontoret, men to av disse er ute i permisjon.

– Anders Stave er ute i permisjon fram til midten av oktober og Ingrid Abrahamson vil tidligst være tilbake fra desember. I sommer vil dermed fastlege Christian Hjörnevik betjene kontoret på Andenes sammen med to vikarer, opplyser Vollan. Blant vikarene pasientene vil møte er kjente fjes som Krister Ekeroth og Hans Teilmann.

Jobber med løsning

– I tillegg til disse kommer det en ny vikar som skal være i hele juli og august, sier Vollan. Legekontoret i Risøyhamn vil være betjent av en lege i sommer.

– Vi jobber nå med løsninger for legesituasjonen for høsten, sier Vollan.