Var først ut på "Astronauts wall of fame"

Fuglesang besøkte spacesenteret i forbindelse med et foredrag han holdt der fredag kveld. Etter foredraget, som blant annet handlet om hans liv som astronaut, inkludert to reiser i verdensrommet.
Andøy

Der satte han, som den første noensinne, sin signatur på den såkalte Astronatus hall of fame. Intensjonen med veggen er at berømte astronauter som er innom senteret, skal sette sin skrift på det som etter hvert skal bli en vegg full av autografer.

- Vi har hatt besøk av astronauter som har vært i verdensrommet tidligere, men det var før veggen ble opprettet. Vi ville ikke overføre signaturene deres uten samtykke. Derfor var det naturlig å begynne på nytt når Fuglesang skulle kome, forteller Robert Svendsen, som er daglig leder for Romskipet Aurora, på Andøya Space Center.

Skal fylle veggen

Ifølge Svendsen er målet at veggen etter hvert skal fylles opp med autografer.

- Det dropper astronauter innom rett som det er, så det blir mange flere signaturer, opplyser han.

Svendsen understreker at det betyr mye for Andøya Spaces Center at en såpass profilert astronaut som Fuglesang stikker innom.

- Det bidrar til å sette oss på kartet. Vi er det eneste operative romsenteret i Norge og vi er opptatt av at det skal synes at vi har besøk av personer som er eksperter på verdensrommet, sier han.

Mer folkelig

Å få en mer utadrettet profil, er også noe senteret er opptatt av.

- Og så ønsker vi å være enda mer folkelige, som er årsaken til at vi arrangerer foredragskvelder, slår han fast.

Svendsen forteller at Fuglesang syntes det var særlig stas å være med på den simulerte rakettoppskytingen inne i romskipet Aurora.

- Det likte han godt. Han er tross alt fysiker og brenner derfor veldig for faget, slår Robert Svendsen fast.