Huitfeldt avviser rykter om avtale med Høyre

Det går rykter om at Høyre og Ap skal ha inngått en avtale om å legge ned Andøya flystasjon. Det er noe Aps Anniken Huitfeldt avviser.

SPØRSMÅL Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt avviser at det finnes noen avtale mellom Høyre og Ap om nedleggelse av Andøya flystasjon. – Vi har allerede formidlet 13 spørsmål til Forsvarsdepartementet, også om innholdet i PwC-rapporten, sier Huitfeldt til Andøyposten.  Foto: Alf Ragnar Olsen

Andøy

Regjeringen har foreslått å legge ned Andøya flystasjon. Andøy må dermed sette sin lit til opposisjonen for at flystasjonen og arbeidsplassene der skal bestå. Dersom regjeringen får støtte av Venstre og Kristelig Folkeparti er løpet kjørt. Det samme skjer dersom Arbeiderpartiet gir sin støtte til regjeringens forslag.

Rykter

Men ryktene går. Lill Inger Tyvold Berg-Olsen i Andøy Arbeiderparti har skrevet noen innlegg på Facebook om det lokale partiets engasjement i saken. I en kommentar til hennes innlegg skrives det:

– Ryktene sier at Ap og Høyre har inngått en avtale om nedleggelse. Politisk hestehandel. Så svaret her er vel gitt.

– Ingen avtale

Huitfeldt, som er leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité og saksordfører for langtidsplanen, avviser at det foreligger noen slik avtale.

– Arbeiderpartiet har ikke hatt drøftinger med regjeringspartiene om langtidsplanen. Vi ble kjent med innholdet i planen samme dag som den ble lagt fram. I Arbeiderpartiet har vi ennå ikke tatt stilling til forslaget om å legge ned Andøya flystasjon. Nå må vi få alle relevante tall og fakta på bordet. Vi har allerede formidlet 13 spørsmål til Forsvarsdepartementet, også om innholdet i PwC-rapporten. Både hensyn til Forsvarets operative evne og bredere samfunnsøkonomiske konsekvenser må telle med, skriver Huitfeldt i en epost til Andøyposten.

Høring

Stortinget skal ha høring om langtidsplanen 24. august. Komiteen har frist til 4. november med avgi sin innstilling.