Fornyet ekteskapsløftet om bord i kvalsafaribåten

Sa ja på nytt 30 år etter bryllupet

De giftet seg for 30 år siden. Mandag sa de på nytt ja til hverandre, om bord i kvalsafaribåten «Reine».

FORNØYD – I fjor ble vi 50. Vi ønsket oss penger til en Norges-tur i gave. Nå er vi her, sier Carsten og Marion Schmidt, her flankert av sønnen Anton (til venstre) og kjæresten Inga Brunckhorst (til høyre). (Foto: Jørn Aune)  Foto: Jørn Aune

FORELSKET Etter 30 års ekteskap er de fortsatt like forelsket. Mandag sa Marion og Carsten Schmidt ja til hverandre igjen om bord i «Reine», på dagen 30 år etter at de giftet seg i Leipzig i daværende Øst-Tyskland. Skipper Geir Maan var seremonimester.  Foto: Anton Schmidt

APPLAUS Dette er tavla som kvalsfariguidene viser turistene for å oppsummere turen ut på havet. Det ble både spekkhoggere og fornyelse av ekteskapsløfter.  Foto: Carsten Schmidt

Andøy

Det kan skje mye på en kvalsafaritur. Mandag fikk turistene om bord på «Reine» være med på en litt spesiell begivenhet, i tillegg til at de fikk se masse spekkhoggere.

– Jeg fikk ideen for noen uker siden og tok kontakt med Hvalsafari. De lovet å snakke med skipperen på «Reine» og han ble med det, sier tyske Carsten Schmidt.

Uten at kona Marion visste om det, ble det dermed gjort klart for en liten seremoni om bord i kvalsafaribåten, på dagen 30 år etter at de to giftet seg i Leipzig i daværende Øst-Tyskland.

Rømte til vest

Siden har de to holdt sammen, men ekteskapet fikk en litt dramatisk start. I 1989, før Berlin-muren falt, flyktet paret fra Øst-Tyskland. Via Tsjekkoslovakia tok de seg til Vest-Tyskland, der de har bodd siden.

Fikk applaus

Carsten hadde tenkt seg en stille og rolig seremoni om bord. Sammen med Marion fornyet de ekteskapsløftet i styrehuset på «Reine» med skipper Geir Maan som seremonimester.

– Jeg måtte gjøre dem oppmerksom på at jeg ikke hadde noen offisiell funksjon, men det var greit for dem. De sa ja til hverandre på nytt og jeg måtte sette ringen på fingeren til Marion, sier Maan, som sier det var en spesiell opplevelse.

Etterpå fikk alle de andre turistene om bord vite om det som hadde skjedd.

– Da fikk vi applaus, sier Carsten.

50-årsgave

Med seg til Andøya hadde Carsten og Marion sønnen Anton og kjæresten Inga.

– Vi har også vært på Vestlandet og sett fjordene der. Vi ble 50 år i fjor og ønsket oss penger til en Norges-tur i gave. Nå er vi her, sier Carsten.

Mandag fikk de se spekkhoggere. Tirsdag var de ute på havet igjen og da fikk de se spermkval.

– Vi måtte jo gi dem en ekstra tur i bryllupsgave, og det ble en veldig fin tur. De lovet å komme tilbake, sier Maan.