Har fått godkjenning fra Mattilsynet

Fiskebruket på Bleik har nå fått godkjenning av Mattilsynet. – Vi håper å få til noen leveringer før jul, sier styreleder Roy Pettersen.

GODKJENT Fiskebruket på Bleik er nå godkjent av Mattilsynet. – Vi håper å få gjort noen landinger av fisk før jul, styreleder Roy Pettersen.  Foto: Jørn Aune

ÅPNER Man jobber nå med å få plass de siste papirene overfor Norges Råfisklag og Fiskeridirektoratet. Dermed kan det snart bli fisk i tomme kar ved fiskebruket på Bleik.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Nå går det med full fart mot åpning av fiskebruket på Bleik. Mandag fikk man godkjenning fra Mattilsynet.

Det var i september i år at Bleik Fisk AS kjøpte fiskebruket på Bleik fra J M Nilsen Fisk AS for 2,75 millioner kroner og i høst har anlegget blitt renovert for å tilfredsstille kravene fra Mattilsynet. Det Bleik Bygg som har stått for renoveringen. Nå har altså Mattilsynet gitt grønt lys.

– Det er vi veldig fornøyd med. Folk har stått på og det formelig skein av veggene på bruket, sier Pettersen.

Råfisklaget

Nå jobber man med å få på plass de siste formalitetene før åpning.

– Vi jobber nå med å få kjøpetillatelse fra Norges Råfisklag og vi jobber med papirer til Fiskeridirektoratet, sier Pettersen.

Man jobber også med å foreta ansettelser.

– Det er vi nesten i mål med og skal ha styremøte i løpet av de neste dagene. Vi skal ha to ansatte og satser på nøktern drift til å begynne. De fiskerne som leverer til bruket skal hjelpes til med logistikken, sier Pettersen.

Lokale eiere

Bleik Fisk AS har fire aksjeeiere, disse er: J.M. Nilsen Fisk AS (34 prosent), Måtind AS (22 prosent), G.T. Madsen (22 prosent) og Forrøy AS (22 prosent).

Refordelt kvote

Han håper at man skal få til de første landingene av fisk før jul.

– Båtene har fått refordelt torskekvoter så de har noe å fiske på, sier Pettersen.