Venstre-topper til Andøy

LTPen og arbeidet for å snu vedtaket om flytting av MPA-basen fra Andøya flystasjon, blir tema under Ola Elvestuen og Odd Einar Dørums Andøybesøk.

Ola Elvestuen (V) kommer til Andøy. 

Karl Rasmus Dahle. 

Andøy

Det opplyser Karl Rasmus Dahle i Andøy Venstre.
Etter at H, FrP og Aps stortingsgruppe sikret flertall for vedtaket om nedleggelse av Andøya Flystasjon, har Andøy Venstre arbeidet hardt for å få partiledelsen til å komme til Andøy. 
- Dette har vi nå lyktes med. Selv om møteaktiviten i Stortinget også pågår denne lørdagen, prioriterer Ola Elvestuen og Odd Einar Dørum dette besøket i Andøy. Det setter vi i lokallaget pris på, sier han.
 

Sentrale stortingspolitikere

Begge to er sentrale og profilerte stortingspolitikere.
Elvestuen er nestleder i partiet, og leder av miljøkomiteen. Han kommer sammen med mangeårig stortingsrepresentant Odd Einar Dørum, som har erfaring både som partileder og statsråd. Dørum er også medlem i Venstres militærfaglige gruppe. De to skal møte forsvarsutvalget og Andøy kommune.
- Få timer senere deltar de to på et åpent møte som Andøy Venstre i samarbeid med Nordland Venstre arrangerer i Hisnakul. Dette møtet er åpent for alle - uansett politisk ståsted, opplyser Dahle.

Arbeidet fremover

Temaet i møtet blir arbeidet fremover i prosessen med å beholde MPA-basen på Andøya. Vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon vil få stor betydning – ikke bare for Andøysamfunnet – men for hele regionen.  Andøy Venstre og Nordland Venstre har derfor også invitert de andre lokallagene i Vesterålsregionen.
- I flertallsinnstillingen fra Stortinget uttrykkes det «bekymring» for beslutningsgrunnlaget og man har pålagt regjeringen å kvalitetssikre grunnlaget for så å komme tilbake til Stortinget. Vi har utfordret Odd Einar Dørum – med sin mangeårige erfaring fra Stortinget og erfaring fra regjeringsarbeid – til å si litt om beslutningsgrunnlaget, og hvordan ei eventuell kvalitetssikring bør utføres for at den blir grundig og etterrettelig, forteller Dahle.
 

Åpent for spørsmål

Ifølge Dahl er møtet åpent for alle interesserte og understreker at det legges opp til rikelig tid til å stille spørsmål.

- Vi håper mange benytter sjansen til å komme, sier Dahle.