Avinor har satt i gang «Made in Norway›, der man ønsker å vise frem norsk skaperkraft.

– Avinors samfunnsoppdrag er å koble mennesker til muligheter. Våre flyplasser binder Norge sammen, og Norge sammen med verden. Vi tilrettelegger for lokal og nasjonal verdiskaping. Nå ønsker vi å løfte fram og heie på virksomheter og lokale aktører som gjør en flott innsats for norsk verdiskapning sier Stave.

Registrering

På nettsiden madeinnorway.avinor.no kan man registrere sin bedrift, produkt, prosjekt eller idé. Du vil da bli profilert på nettsiden.

– I tillegg vil du bli profilert på din lokale flyplass. Nøyaktig hvordan dette blir på Andenes, er ikke helt klart, sier Stave.

Han sier at registreringen er gratis.

Gardermoen og TV

En jury skal kåre regionale vinnere blant de som registrere seg.

– Det skal også lages en utstilling ved Oslo lufthavn der de beste bidragene blir presentert, og man også bli profilert på TV2 i et program som sendes i april, sier Stave.

Folkets favoritt

I juni vil Avinor åpne for avstemning på nettsiden, der folk kan kåre sin favoritt blant de registrerte bidragene.

Informerte

Fredag møtte Stave May Britt Johansen i Andøy næringsforening og Camilla Ilmoni i Andøy reiseliv.

– Vi ønsker å få informasjon ut til bedrifter og folk som har ideer. Både Andøy næringsforening og Andøy reiseliv har et bredt nettverk av medlemmer, sier Stave.

Han understreker at man trenger ikke ha en etablert bedrift for å være med.

– Ønsker du å få blest om en god idé du har, eller er i ferd med å starte opp en bedrift, er det bare å registrere seg, sier Stave.