I tillegg til Solsvik skal Terje Stabæk fra Nordland fylkeskommune og Odd Roger Enoksen fra Andøya Space Center møte Sanner.

– Vi møter Sanner samt flere statssekretærer fra andre departement og folk fra embetsverket. Møtet handler om to ting. Hvor lang er Andøy kommet med sin omstillingssøknad og hva legges i begrepet «ekstraordinær statlig innsats», sier Solsvik.

Han trekker frem statlige arbeidsplasser og forsering av infrastruktur som tema i møtet.

– Odd Roger Enoksen er med fordi Andøya Space Center er nevnt flere steder i merknadene til Stortingets vedtak. Derfor er det viktig at han får presentere hvor langt man der er kommet med sine prosjekter, sier Solsvik.

– Må komme mer

Både det planlagte havneprosjektet til 500 millioner kroner og prosjekter i Oksebåsen var ting man jobbet med før vedtaket om Andøya flystasjon kom. Solsvik mener at det må komme andre ting i tillegg fra staten.

– Dette er prosjekter som ville blitt realisert uavhengig av Andøya flystasjon, så jeg kan ikke tenke meg at det er dette vi får fra staten. Men staten kan bidra til at disse prosjektene blir forsert. Men det må komme mer, for eksempel statlige arbeidsplasser, sier Solsvik.

Miljø- og oljevernbase

En ting som Solsvik helt klart hører inn under «ekstraordinær statlig innsats» er den planlagte miljø- og oljevernbasen.

– Dette er veldig aktuelt for Andøy og da bør merknaden fra Stortinget være relevant. Dette kommer jeg til å presentere for Sanner og forventer at det blir vurdert, sier Solsvik.

Statlige arbeidsplasser

Solsvik har bitt seg merke i regjeringens planer om å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Han har også lagt merke til at man så langt har valgt steder som er langt større enn Andøy, som Bodø og Førde.

– Vi må se på hva slags miljøer vi har i Andøy som gjør det mulig å flytte statlige arbeidsplasser hit. I tillegg vil vi snakke om etablering av nye statlige arbeidsplasser, sier Solsvik.

– Tiden renner ut

– Det er nå over et halvt år siden regjeringen presentere sitt forslag om å legge ned Andøya flystasjon. Hvor langt synes du regjeringen er kommet med sitt omstillingsarbeid?

– Jeg forventer ikke at Sanner i dag skal si at de blir slik eller slik. Men regjeringen må snart levere. Vi har ikke god tid som enkelte har hevdet. Og jo mer tid som går, jo flere vil stille spørsmål om hva staten legger i merknadene om «ekstraordinær innsats», så regjeringen må vise at man mener noe med det. Vi er ganske utålmodige for å se hva staten vil bidra med og tiden begynner å renne ut, sier Solsvik.

– Fortsetter kampen

Solsvik sier at kampen for Andøya flystasjon fortsetter, om enn ikke i medienes fulle søkelys.

– Vi hadde nylig møte med LOs ledelse om dette. Vi jobber aktivt med å skape innhold i det Stortinget kaller vesentlige endringer av beslutningsgrunnlaget. Det er kommet fram en rekke nye forhold som viser at beslutningsgrunnlaget ikke er godt no, og vi jobber nå inn mot de politiske partiene for å få dette på dagsorden, sier Solsvik.