Solsvik sier at man heller ikke hadde forventet noen lovnader.

– Men jeg tror hele forsamlingen tok inn over seg at staten har en forpliktelse når det gjelder Andøy, sier Solsvik.

«Ekstraordinær statlig innsats»

I merknadene til vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon, skriver Stortinget at et må gjøre en «ekstraordinær statlig innsats» for Andøy.

– Vi brukte mesteparten av tiden til å snakke om hva vi oppfatter det å være. Vi ga vår oppfatning både om omplassering av statlige arbeidsplasser og det planlagte miljø- og oljevernsenteret, sier Solsvik.

Han sier at samhandling mellom departementene blir viktig for omstillingsarbeidet. I tillegg til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, deltok statssekretærer fra flere departementer i møtet fredag.

– Merknadene fra Stortinget forplikter staten. Det er derfor viktig at blir samhandlet for å se hva slags muligehter man har for å sette i gang de tiltakene staten skal gjøre, sier Solsvik.

Havn og ATC

Det planlagte havneprosjektet på Andenes og miljøet i Oksebåsen med Andøya Test Center i spissen var også tema.

– Det ble også brukt tid på å anskueliggjøre de mulighetene staten har gjennom sitt eierskap i Andøya Space Center, sier Solsvik.

Derfor var også Odd Roger Enoksen fra Andøya Space Center med i møtet fredag.

– Haster

Solsvik sa til vol.no før helga at tiden er i ferd med å renne ut når det gjelder omstillingsarbeidet. Det holder han fast ved.

– Staten må nå bidra til at ting skjer raskt. De tingene som kan avklares før revidert statsbudsjett, bør avklares før det. Det bør i det minste komme klare signaler, sier Solsvik.

VOL har bedt om kommentarer fra statsråd Jan Tore Sanner, men har foreløpig ikke fått svar fra statsråden.