Filmen har Norges-premiere 24. mars. Torfinn Iversen fra Sortland har skrevet manus og har også regien, mens Odin Eikre fra Stokmarknes har hovedrollen. Deler av filmen er spilt inn på Andøya. Filmen har derfor sterk tilknytning til Vesterålen.

Den er allerede vist til stor jubel ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

– Jeg får frysninger når jeg tenker på responsen vi fikk der. Salen med 800 unger brøt ut i ellevill jubel da filmen var slutt, og de stod i kø for å stille spørsmål og få autografer. Skuespillerne var stjerner for en dag. Vi ble helt satt ut av responsen vi fikk, sier Steffensen.

– Anerkjent festival

20. mars åpner festivalen Buff i Malmø i Sverige.

– Verdens beste filmfestival for et ungt publikum, skriver festivalen om seg selv på nettsiden. Den har vært arrangert årlig siden 1984.

– Dette er en veldig anerkjent festival for barn og ungdom og det er en stor ære at vi er invitert til å åpne festivalen. I tillegg konkurrerer vi om to priser. Den ene er Malmö Stads Barnfilmpris, mens den andre er ECFA Award, sier Steffensen.

ECFA står for den europeiske barnefilm-organisasjonen.

Premiere

Steffensen ser nå fram til premieren fredag 24. mars.

– Filmen skal vises på minst 50 kinoer i Norge, inkludert Stokmarknes og Sortland. I tillegg jobber vi med noen arrangementer i Vesterålen i forkant av premieren, men alt er ikke helt i boks ennå, sier Steffensen.

– Hva tenker du om premieren?

– Vi er veldig spent, selv om vi får gode tilbakemeldinger. Vi får blant annet gode tilbakemeldinger for naturen i filme. Vi er stolt over de flotte bildene vi har fra Andøya. Vi mener vi kommer med film som er annerledes, men det skal likevel jobbes hardt for å få filmen opp og fram, sier Steffensen.