Andøy kommune har nå fått brev om at det lokale skattekontoret på Andenes flyttes til Sortland fra 1. mars 2019.

– Alle berørte ansatte får tilbud om arbeid ved et annet skattekontor. Det er en klar målsetting at så mange som mulig av de berørte ansatte følger med sine oppgaver til nytt kontorsted. Flytting av ansatte og oppgaver vil skje gradvis frem til utgangen av 2019, og ansatte ved skattekontoret i Andøy er planlagt flyttet til skattekontoret i Sortland 1.3.2019, Runa Sørra i et brev til Andøy kommune. Han er regiondirektør i Skatt nord.

Det er vedtatt at dagens 103 skattekontorer skal reduseres til 67.

– Alle kontor som legges ned, stenger for publikum 1.juni 2017. Skattekontoret på Andenes har som kjent ikke hatt sitt kundemottak åpent de siste årene, skriver Sørra.

Må til Sortland

Dermed blir Sortland det nærmeste skattekontoret for andværingene, 100 kilometer unna.

– Dersom publikum har behov for å oppsøke skattekontoret fysisk, kan de henvende seg til ethvert skattekontor i landet helt uavhengig av bosted. Fra september måned i år vil det også være mulig for publikum å kunne bestille time for veiledning og hjelp ved skattekontorene, skriver Sørra.

– Viktige arbeidsplasser

Ordfører Jonni Solsvik sa til Andøyposten i juni i fjor at det er viktige kompetansearbeidsplasser som nå forsvinner fra Andøy.

– Dette føyer seg inn i rekken av statlige omstillingstiltak som skal ha den hensikt å effektivisere. Men jeg er ikke sikker på at man samfunnsmessig oppnår det man ønsker. På grunn av store avstander blir det et dårligere tilbud for folk flest, uavhengig av det er banker eller staten som sentraliserer, sa Solsvik.