Åtte lag i 5. divisjon

Det blir åtte lag i årets 5. divisjon i Vesterålen. – Jeg synes kretsen har gjort det riktige ved å ta med Kvæfjord og Lødingen i vår avdeling, sier AIL-trener Tom Stenvoll.

KLAR – Det er fint at det blir flere lag i årets 5. divisjon i Vesterålen, sier Andenes-trener Tom Stenvoll.  Foto: Alf Ragnar Olsen

Andøy

Oppsettet for årets 5. divisjon i Vesterålen er klart. Første kamp spilles mandag 1. mai, mens siste kamp spilles 25. september.

Luna fra Bø er ikke med i år. Nye lag er Varg, Morild 2, Kvæfjord B og Lødingen. I tillegg er Andenes IL, Stokmarknes, Sortland 3 og Melbo 2 med.

I fjor var det bare fem lag i serien, noe som gjorde at man spilte dobbel serie. Det vil si at lagene møtte hverandre fire ganger.

I år blir det vanlig seriespill med to møter mellom hvert av lagene.

– Fint at vi er flere

– Det er fint at vi er flere lag enn i fjor og det er artig med nye lag. Vi er veldig positiv til det, sier Stenvoll.

– Spesielt artig er det med Varg (Sortland) som tør å kjøre seniorfotball med et såpas ungt mannskap. De er unge, men samtidig gode. Dette blir en fin utviklingsarena for spillerne, sier Stenvoll.

Han sier at også blir spennende med B-laget til Morild.

– Dette er reservene til A-laget og Morild er gode. Kværfjord har jeg ikke så god kontroll på, sier Stenvoll.

Vant i fjor

AIL vant 5. divisjon i Vesterålen i fjor, men mistet opprykksplassen i kvalfiseringen til opprykk mot vinnerne fra de andre femtedivisjonsavdelingene i kretsen.

– Målet er at vi skal gjøre det bedre enn i fjor. Siden vi vant serien, er det vanskelig å gjøre det bedre resultatmessig, men vi har masse å gå på spillemessig, sier Stenvoll.

– Målet er at vi skal bli bedre spillere. En del av våre unge spillere har fått litt erfaring nå, og jeg har tro på at sesongen blir god. Fortsetter vi å utvikle oss, skal vi bli vanskelig å slå.

Treningskamper

Han sier at laget har spilt en del treningskamper i vinter og har fortsatt noen igjen før seriestart.

– Vi biter godt fra oss og har det gøy. Det er helt bevisst at vi satser på treningskamper. Det er kamper som er artig. Ellers blir det lang vintertrening fra desember til mai, sier Stenvoll.

– Er dere klare til 1. mai?

– Vi er veldig klar til 1. mai. Den kommer nesten ikke raskt nok, sier Stenvoll.