– Vi gjennomfører nå et brannsikringsprosjekt som vi tidligere har gjennomført i den sivile delen av terminalen. Dette er en oppfølging av det arbeidet vi har gjort der, og vi gjør nå de samme tiltakene i den nye bygningsmassen, sier lufthavnsjef Jørn Stave.

Lekk tak

Stave forteller at de også har måttet gjennomføre en del renoveringstiltak utvendig.

– Det var en del lekkasjer rundt luftelyrer, og vi har nå sørget for at taket er tett, sier han. Innvendig utvider de selve avgangsterminalen.

– Vi har tatt bort et par rom, åpnet opp, slik at det blir større plass og mer lys, sier Stave. Det er spesielt i forbindelse med Norwegians flyvninger at det er behov for større areal.

Planlegger flere tiltak

Stave opplyser at det i sommer vil bli samme håndtering av bagasje for ankommende passasjerer som det har vært de seneste årene.

– Vi har ikke hatt kapasitet og mulighet til å få gjort noe med dette nå foran årets sesong. Nå skal vi begynne å jobbe med hvordan vi kan tilpasse bygget for større fly av Norwegian-størrelse, sier Stave.

2 millioner kroner

Lufthavnsjefen sier det er godt å ha fått hånd om hele bygningsmassen.

– Nå har vi i prinsippet nok areal til å gjøre det vi trenger, og planleggingen fremover handler om å finne de beste løsningene for å få brukt dette arealet godt nok, sier han. Stave opplyser at renoveringsarbeidene som nå er gjennomført har en kostnad på cirka to millioner kroner.