– Vi starter nå salget av boka, som er tekstet italiensk, tysk, engelsk og norsk. Boka blir solgt om bord i båten og hos Landsbyservice på Bleik, og er også en flott gave til alle med hjerte for Andøy, sier Rolf Solvoll hos Puffin Safari. Foto: Alf Ragnar Olsen

– Bleik forblir i hjertet mitt for alltid, skriver Seletti i boka. Puffin Safari har delfinansiert prosjektet. Det er ikke tilfeldig, sier Rolf Solvoll.

–Alessandro er blitt en av oss, smiler han.

Seletti er en erfaren italiensk naturfotograf, som oppdaget Bleik ved en tilfeldighet. Det forteller Rolf Solvoll hos Puffin Safari.

– Ja, Alessandro fortalte at det var et tv-program laget av en annen kjent italiensk naturfotograf, Val Poni - som gjorde at han oppdaget Bleik og Bleiksøya.

Fulgelivet lokket

Det var fuglelivet her oppe som lokket. Så han pakket utstyret i bilen, og kjørte nordover fra Italia. Vel fremme kontaktet han oss, og det var starten på et langt og godt vennskap og samarbeid, forteller Solvoll.

– Siden da har Alessandro kommet hver sommer. Ofte har han kona Sara med seg, og de bor hos oss. Han deltar da på så mange turer til øya som mulig. Han pleier å ligge på styrhustaket for å fotografere. Det har blitt mange bilder. En del favoritter får du se i boka, som er en flott hyllest til naturen og fuglelivet ved Bleik, sier Solvoll hos Puffin Safari som er hovedsponsor for utgivelsen, der blant annet Hvalsafari også har bidratt.

Fullsatt lansering

Da Seletti lanserte boka i landsbyen utenfor Milan, der han bor - var borgen der arrangementet fant sted fullsatt.

– Responsen var fantastisk. Folk likte det de fikk høre se og høre, og de hundre bøkene jeg hadde med ble revet bort, skriver Seletti i en epost.Seletti skildrer lundefuglenes liv i Bleiksøya på en fantastisk måte, gripende og innsiktsfullt. Med ganske så få ord. For det er de flotte bildene som står i fokus. Men det han skriver om Bleik forteller at dette er et sted han har et ekte og pasjonert forhold til.

– Det er steder du tilhører fordi du er født der, og det er andre steder du får et kjærlighetsforhold til underveis i livet. Det er stedene du instinktivt identifiserer deg med, som forblir i hjertet ditt for alltid.

– Alessandro er lidenskapelig opptatt av Bleik og fuglelivet her. Det kan man se i boka. Tittelen sier det meste. «Inside Bleik - Bleik inside». Det sier kort og greit at Alessandro har fått Bleik under huden, sier Solvoll.