Norefjell Ski & Spa er Nordens største hotell målt i antall senger, med plass til ikke mindre enn 1.810 gjester. Hotellet åpnet i 2009 med spaanlegg og konferansesenter med plass til rundt 700 personer.

Dårlig økonomistyring

Byggekostnadene ble beregnet til å være 690 millioner kroner, men på grunn av dårlig økonomistyring endte prisen på svimlende 1,2 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Det førte til at utbyggeren Estatia Resort ga fra seg hotellet til kreditoren Danske Bank. Noe av utfordringen for at det gikk skeis for Estatia Resort, var store utfordringer med å selge leilighetene på grunn av streng utleieklausul. At en rekke kjøpe heller ikke gjorde opp for leilighetene, var med på å forverre situasjonen betraktelig.

-Mye lavere beløp

Investorbrødrene Roger og Kristian Adolfsen fra Andøy, kjøpte hotellet sammen med ekteparet Marianne og Arne Blystad i 2016. På det tidspunktet hadde Estatia Resort en gjeld på 360 millioner kroner.

– Vi betaler ikke 360 millioner kroner for hotellet. Beløpet er betydelig lavere, men jeg kan ikke si hvor mye, uttalte Roger Adolfsen til Finansavisen i fjor.

Godt omdømme

Et år etter overtagelsen av Norefjell Resort & Spa, er Roger Adolfsen fornøyd med utviklingskurven. Hotellet har opparbeidet seg et godt omdømme og har blant annnet vunnet flere priser for beste norske resort og skihotell.

Inntektene fra hotellet lå på 120 millioner i 2015 og økte til 124 millioner i fjor. I år er de ventet å ligge på rundt 130 millioner kroner.

Fra overtagelsen av hotellet i fjor sommer og ut året, var underskuddet på rundt to millioner kroner. Nå har derimot pilen pekt kraftig oppover. Ifølge Adolfsen regner de med å gå i pluss i inneværende år. Ifølge Adolfsen har de tatt kraftige grep på kostnadssiden, inkludert å få ned telefonregningen og ellers gjort flere personalmessige endringer.

–  I år regner vi med å gå to-tre millioner i pluss i kontantstrøm, sier han til Finansavisen.