Værstatistikken fra Meteorologisk institutt viser at middeltemperaturen lå godt under det er normalt ved målestasjonene i Vesterålen.

Størst var avviket ved målestasjonen på Kleiva. En middeltemperatur på 4,8 grader var hele 1,6 grader lavere enn normalt.

Sortland og Bø hadde den høyeste middeltemperaturen med 5,1 grader. For Sortland sin del var dette 1 grad lavere enn normalt.

Andøya (4,3 grader) var 0,9 grader under normalen, mens Skagen (4,8 grader) var 0,7 grader under normalen.

Kald periode

Særlig var det kaldt i perioden 7. til og med 11. mai. Da kom de laveste temperaturen i regionen. 7. mai ble det målt -1,8 grader på Andøya. Dagen etter fikk Kleiva -2,9 grader. 9. mai var det -2,6 (Bø) og -2,7 (Skagen) grader. 11. mai fikk Sortland sin laveste temperatur med -1,5 grader.

Alle målestasjonene hadde fra 7 til 11 dager (minst på Andøya, mest på Sortland) med temperatur under 0 grader.

Nedbør

Det kom normale mengder med nedbør i Vesterålen i mai. Unntaket er Kleiva som 138 prosent av normal nedbør. Med 89,6 millimeter, fikk Kleiva mest nedbør i Vesterålen i mai.

2. mai

2. mai var dagen det falt mest nedbør over Vesterålen. Ved stasjonen på Kleiva ble det målt 34,2 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Det vil si at over en tredel av den totale nedbøren i mai kom i løpet av denne dagen.

Det finnes også unntak her. Ved målestasjonen i Bø var 25. mai den mest nedbørrike dagen.

De ulike målestasjonene registrerte fra 10 til 16 dager med målbar nedbør i mai. Bø hadde færrest dager med 10, mens Kleiva hadde 16 dager.

Pent vær

Ved målestasjonen på Sortland måles også skydekke. Konklusjonen for mai var fem dager med pent vær og 16 dager med helt overskyet vær.