Lærere fra hele Norden samles mandag på Andøya Space Center for å delta på romfartsleir. Deltakerne skal blant skyte opp sin egen rakett, og delta på oppdrag med Romskipet Aurora.

Det er stortingsrepresentant Margunn Ebbesen som foretar den offisielle åpningen av leiren mandag morgen opplyser Andøya Space Center i ei pressemelding.

Realfag

Campen er for realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole i de nordiske landene.

- Professorer, ingeniører og forskere vil sørge for at dagene på rakettskytefeltet blir lærerike, inspirerende og uforglemmelige. Deltakerne vil få forelesninger i spennende romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapen settes ut i praksis. Slik får deltakerne ta aktivt i bruk unike nasjonale ressursene som finnes på Andøya Space Center, heter det i pressemeldinga.

Det vil bli lagt vekt på en opplæring tilpasset deltakernes faglige nivå. Det sosiale vil også bli ivaretatt, blant annet i form av fellesaktiviteter og hvalsafari.

Skyter opp rakett

På slutten av oppholdet har Nordic Teacher Space Camp sitt absolutte klimaks - oppskyting av rakett med nyttelast som deltakerne selv skal sette sammen og klargjøre.

Hensikten med sommerkurset er gjennom praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi å øke interessen for, og i større grad ta i bruk, romrelatere emner og teknologi i skolen.

Nordic Teacher Space Camp arrangeres av Utdanningsforbundet og NAROM.

Den offisielle åpningen skjer mandag 26. juni på Andøya Space Center.