Stokmarknes-spiller brakk hånda

Jan Banan scoret to da AIL vant 6-0

Andenes IL vant 6-0 over tabelltoer Stokmarknes mandag kveld i en kamp som ble preget av en alvorlig skade på en Stokmarknes-spiller.

DRAMATIKK En Stokmarknes-spiller brakk hånda i mandagens kamp mot AIL. Kampen ble stoppet i drøye 20-minutter mens spilleren fikk behandling og ambulanse kom til.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Kampen gikk i ganske hustrige forhold på Andenes, og det satte nok sitt preg på spillet. For selv om det ble mange mål. var det ikke en veldig god kamp.

AIL klart best

AIL var det klart beste laget, og spilte seg til noen gode sjanser i første halvdel av første omgang. Laget fikk også annullert et mål på grunn av offside.

Stokmarknes hadde sin største sjanse med et skudd på mål fra frispark. AIL-keeper Anders Bergil var ute i full strekk og reddet skuddet.

Straffe

Etter 38. minutter tok hjemmelaget ledelsen på straffespark, av det noe billige slaget. Anders Stave satte ballen sikkert i mål fra 11-meteren.

Armbrudd

Fem minutter etter pause ble det igjen dramatikk på Andenes stadion.

En Stokmarknes-spiller landet på armen etter en duell, og pådro seg et stygt armbrudd.

AILs fysioterapeut Kurt Thomas Nyheim og AIL-spiller/lege Anders Stave måtte dermed i aksjon for andre hjemmekampen på rad.

Etter hvert kom ambulanse til og etter drøye 20 minutters stans fortsatte kampen.

Dramatikk på AIL-kamp:

Spiller flydd til sykehus for observasjon

En AIL-spiller fikk en skade under kampen mellom Andenes IL og Melbo 2 mandag kveld. Spilleren ble fløyet til sykehus for observsjon.

Slitne

AIL var fortsatt det klart beste laget, selv om man ikke skapte så mange sjanser. Etter hvert ble Stokmarknes slitne, og dermed trillet baklengsmålene inn.

Per Kristian Spjelkavik Elvan økte til 2-0 for hjemmelaget, før Buh Aden Hassan sørget for 3-0.

Det førte naturlig nok til jubel, med tanke på situasjonen som oppstod forrige mandag i kampen mot Melbo2.

Spiller en kamp

Den tidligere Stabæk-spilleren Jan Banan Tømmernes har meldte overgang til AIL for denne ene kampen. Han kom etter hvert innpå og sørget først for 4-0 til AIL, før han ordnet forspillet til Erling Bettens 5-0-scoring.

Tømmernes ble like godt tomåls-scorer da han på vakkert hvis sikret hjemmelaget en 6-0-seier fra nesten død vinkel.

Tabell-topp

AIL har dermed sikret seg en ledelse på ni poeng til Varg og Melbo2 som følger på de neste plassene.