Tirsdag besøkte statsrådene Jan Tore Sanner og Thorbjørn Røe Isaksen Andøy. I tillegg til de offisielle postene på programmet, tok de seg også tid til å møte sentrale personer i Andøy Høyre. Sanner er 1. nestleder i Høyre, mens Røe Isaksen er med i Høyres ledelese.

– Frustrasjonen blant Andøy Høyres medlemmer er stor. Vi mener at grunnlaget for vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon ikke er tilstrekkelig belyst. Veldig mange Andøy Høyres medlemmer er folk med innsikt. Derfor er situasjonen utfordrende, sier Solsvik om det halvtimelange møtet.

– Sterkt i generasjoner

Han sier at situasjonen for det lokale Høyre-laget er vanskelig å forholde seg til.

– Ikke distriktspolitikk eller omkamp

Da Andøy Høyre hadde årsmøte tidligere i år, klarte man ikke å finne en partileder.

– At Høyre sentralt har forståelse for situasjonen endrer ikke mye. Vi mener at det er relevante opplysninger i denne saken som alle bør være interessert i å få fram. Høyre sentralt må derfor slutte å uttrykke at dette er distriktspolitikk og omkamp, sier Solsvik.

– Han gjør så godt han kan for å legge til rette for at Andøy Høyre fortsatt skal ha en framtid i Høyre-familien. At lokallaget mangler en partileder er utfordrende også for Høyre sentralt, sier Solsvik.

VOL har forsøkt å få en kommentar fra Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset, men han har vært opptatt i møte onsdag.