– Da russerne foretok testskyting av et ballistisk missil fra sin nyeste og mest stillegående ubåtklasse i Barentshavet, var P-3C Orion ikke på plass i operasjonsområdet, skriver Aldrimer.no.

Artikkelen hos Aldrimer.no kan du lese her.

Fløy tvers over Russland

Mandag meldte det russiske forsvarsdepartementet at den russiske atomubåten «Jurij Dolgorukij (K-535)» hadde avfyrt en Bulava-rakett fra neddykket tilstand i Barentshavet. Raketten innehold ikke ekte stridshoder, men teststridshodene nådde sitt mål på Kamtsjatkahalvøya, som ligger nord for Japan.

«Marjatta»

Aldrimer.no skriver at Norge kan fått informasjon om rakett-testen via spionskipet «Marjatta». Det er imidlertid uvisst hvor dette befinner seg.

Kompetanseflukt

Personellsituasjonen ved 333-skvadronen har vært et hett tema den seneste tiden. De ansattes tillitsvalgte mener vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon vil føre til kompetanseflukt.

14. juni skrev VOL at 333-skvadronen nå henter inn pensjonister for å løse oppdragene sine.

Aldrimer.no skriver at forsvarssjefen forventer fem ukentlige tokt fra Orion-flyene på Andøy. Nettstedet skriver at det klarer man ikke å levere.

Skal ha forsøkt

– Etter hva Aldrimer.no forstår, skal 333 Skvadron ha gjort iherdige forsøk på å få en P-3 Orion-maskin i luften i dag fredag. Aldrimer.no er ukjent med om dette forsøket lyktes, skriver nettstedet.

– Kommenterer ikke

«Vi kommenterer av prinsipp ikke antall operative tokt som gjennomføres med våre maritime patruljefly», skriver pressetalsmann oberst Sven H. Halvorsen i en epost til Aldrimer.no.