Årets martnad startet allerede fredag i gammelhavna med rekeaften og deretter pubkveld. Lørdagen startet med swingdans på kaia da sørgående hurtigrute la til.

Deretter åpnet salgsboder, hoppeslott og matserveringen. På det gamle bygdetunet, var det kø foran rømmegrøtgrytene. I år var det også matservering og boder ved Rislyhamn Brygge.

Her var det både ansiktsmaling, kunst- og fotoutstilling, salg av divers håndarbeid og mer til. I det gode været strømmet folk til.

– Vi hadde rekord i fjor, og jeg tror det er like mye folk her i år, sier Marit Kinn Arntzen, før hun springer videre til en ny oppgave.

Ildsjelpris

Risøyhamn vel delte i år ut to priser under martnaden. Ildsjelprisen har blitt delt ut i flere år. Denne gang gikk den til et par som står på for Risøyhamn.

– De stiller opp uansett når vi spør. De jobber i det stille, og er ikke så høylydte, sa Kinn Arntsen og trakk fram skrammeltog, komitéarbeid, julegran og Andøygutten som noe av det de to ildsjelene er involvert i.

– Et av hjertebarna deres er Andøymarsjen som de har vært initativtakere for i mange år, og innenfor barneidrett utgjør disse to et utrolig godt team, sa Kinn Arntsen, og avslørte at prisvinnerne er Tove Mette Gammelmoe og Tore Benjaminsen.

De de er imidlertid bortreist, og vil derfor få prisen når de kommer hjem.

Nyetablererpris

Etablererprisen er ny pris som Risøyhamn vel deler ut. Den gikk i år til Risøyhamn brygge.

– Dette er stort for et lite sted som Risøyhamn. Vi ser allerede masse båter som legger til og det gir bygda god reklame, sa Kinn Arntsen før hun delte ut prisen til Karl Behrens, som sammen med Hans Benjaminsen står bak etableringen.

Trehjulssykkel

Risøyhamn vel gjør også stas på de nyeste innbyggerne. Det skjer ved at de som er kommet til siden forrige martnad får en oppmerksomhet.

I år fikk Adine Behrens akkurat den rosa trehjulssykkelen hun ønsket seg, mens Caroline Karoliussen og Sali-Iren Gundersen Dicko fikk hver sitt gavekort.

HJEM: Veteranbåten «Havblikk» er bygget i Risøyhamn. Nå er båten ferdig restaurert og kunne endelig komme «hjem» igjen. Foto: Jørn Aune

«Havblikk» kom hjem

En annen attrakraksjon under årets martnad, var «Havblikk» og fire andre veteranbåter. «Havblikk» ble som kjent bygd i Risøyhamn og er den siste trebåten som ble bygget i Andøy.

– Vi kom hit allerede torsdag og har hatt masse folk om bord. De har ville høre om båtens historie, men vi har også fått høre mange historier om båten, både fra byggingen og fra folk som har rodd med «Havblikk», sier Geir Bringsli.

– Spennende

Folk så ut til å ha det svært trivelig med både veteranbiler, veteranbåter og masse god mat. Blant annet ble det servert kvalkjøtt.

– Det er spennende med martnad, konkluderte Rory McDougall.

– Det er mye fint å se, god stemning og masse folk, sier Trude Øygård.