Bøksle (36) har allerede bak seg en lang karriere som sanger og skuespiller. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 2009 med juleplata «Det hev ei rose sprunge» som solgte til platinaplate. Hun har vært med i Melodi Grand Prix, opptrådt under utdelingen av Nobels fredspris og sunget sammen med artister som Vamp og Secret Garden. Og hun har fått pris fra Hollywood for musikken til dataspillet «Age of Conan: Hyborian adventures».

LOVIKA Kveldssol i Lovika. Foto: Privat foto

Nå kan det bli mulig at også vesterålingene får høre henne synge. Årsaken ligger i Lovika i Andøy kommune.

– Det varkreste vi har i Norge

– I stedet for å dra til Syden, ville jeg la ungene få oppleve det vakreste vi har i Norge. Fra det lille, gule huset med torv på taket kunne vi tasse over blomsterenga for å hente egg hos naboen hver morgen. Snakk om kortreist mat. Å tenk noe så magisk som å ta med ungene på nattfiske i midnattssola, sier Bøksle, som sier at ferien i Lovika gjorde inntrykk.

– Det var som å oppdage en helt spesiell skatt. Er det mulig å få oppleve en sånn plass på jord, full av snill mennesker og vakker natur. Nå er jeg Lovika-frelst, sier Bøksle.

FISKETUR Helene Bøksle fikk også med seg fisketur. – Det var noe helt annet enn den enslige silda vi bruker å få på Sørlandet, sier hun. Foto: Privat foto

– Jarle Kind

– Hvorfor Lovika?

– Jarle Kind er onkelen til mannen min. Han er en av de beste kokkene jeg vet om. Vi har sittet i Stavanger og spist fantastisk kvalgryte, kveite og bacalao og drømt om at han en dag skulle ta oss med til Lovika. Det er en drøm vi har snakket om lenge, sier Bøksle.

BLEIK Det ble også tid til en tur på Bleiksstranda. Foto: Privat foto

Humor

Som sørlending snakker hun med «bløde» konsonanter. Det betyr likevel ikke at hun griner på nesen av nordnorsk humor.

– Jeg har ledd i ei uke av alle uttrykkene jeg har hørt og har skrevet ned flere. Jeg liker humoren i Vesterålen, som er litt rå og rett på sak, sier Bøksle.

KORTREIST Vesterålen kan også by på kortreist mat, her tilberedt i fjæresteinene. Foto: Privat foto

Konserter

Bøksle har en travel konsertkalender, både sommer og vinter. Men Nord-Norge har sett lite til henne.

– Jeg har fått noen kommentarer om jeg strøk i geografi og ikke vet at det finnes noen fylker i nord. I år starter juleturneen i Nord-Norge, så det er en begynnelse. I tillegg kommer «Lykkebobler» nordover, noe jeg gjør sammen med Dora og Bjørg Thorhallsdottir. Dessuten sang jeg før vi grillet kveite med løvetannsalsa på stranda i Lovika. De har allerede booket meg til Lovikdagene neste år, sier Bøksle.

BLEIK Her er familien Bøksle samlet på Bleiksstranda. Foto: Privat foto.

– En plass i hjertet

– Hva med Vesterålen?

– Det vil være en drøm å legge deler av kystturneen «Ved havet» til Vesterålen. En egen konsert vil være magisk. Så jeg tar gjerne imot invitasjoner. Vesterålen har nå blitt en plass i hjertet mitt. Jeg kommer gjerne tilbake, sier Bøksle.