I helgen kom det meldinger i sosiale medier om kunstselgere som har fartet rundt i Andøy på sykkel, og blitt aggressive ved avslag på kunstsalg.

Ble oppfattet som truende

Tirsdag bekrefter rådmann i Andøy, Kirsten Pedersen, at det har vært en selger på omsorgsboligene på Andenes og Bleik. Vedkommende skal ha gått rett inn på rommene til beboerne.

– Denne mannen har blitt oppfattet som truende av beboerne, sier enhetsleder helse og familie, Jørn Vollan, i en epost.

Én beboer skal ha gitt mannen penger.

Jørn Vollan, enhetsleder helse og familie, bekrefter at det har vært en selger på omsorgsboligene.

Leier leiligheter

Pedersen har fått tilbakemelding om at det skal ha vært et lignende tilfelle med en kunstselger i fjor.

Beboerne i omsorgsboligene leier leiligheter, og i prinsippet er forholdet det samme som for folk som bor i private boliger.

– Vil det bli gjort noen sikkerhetstiltak overfor beboerne?

– Det kjenner jeg ikke til. Jeg vil anta at det vil bli vurdert å gi noe informasjon. Og hvis noen av beboerne ønsker å anmelde, skal vi sørge for at pleie og omsorg er behjelpelig med det, sier Pedersen.

Vil få info

I en utdypende epost til VOL forklarer enhetsleder Vollan at Bleik omsorgsbolig er ubemannet, og det gis for tiden ikke tjenester fra hjemmesykepleien til beboere ved disse omsorgsboligene. På Andenes er boligene stort sett bemannet fra hjemmesykepleien, med unntak av perioder i løpet av dagen og natta.

– Både eldre som bor i omsorgsbolig og som får tjenester av hjemmesykepleien i egen bolig får informasjon fra hjemmesykepleien om disse selgerne som opererer og oppfordres til å holde dør til sin bolig låst, sier Vollan, om et tiltak som skal gjennomføres.