Byggingen startet i fjor høst. Siden bygget står på gårdshaugen på Andenes, måtte arkeologer overvåke utgravingen av tomta.

I april kom lastebåten «Wilson Caen» til Andenes fra Estland med modulene til bygget på dekket. Flere lokale bedrifter har vært involvert i byggingen. Det gjelder Rørleggermester Jan Ellingsen AS, Elktro installajson, Kai og Anlegg AS fra Myre, Karstein Kristiansen Entreprenør AS, Nord-Kran AS og Krauman.

UTSIKT: Utsikten fra leilighetene er upåklagelig. Foto: Jørn Aune

Selveier

Leilighetene i bygget er fordelt på tre etasjer. På bakkenivå er det parkeringsanlegg og boder.

– Leilighetene er selveierleiligheter og eierne overtar denne uken leilighetene sine. Med en gang vi får ferdigattest fra kommunen, er det bare å flytte inn, sier Rydningen.

Han sier at det er etablert et boligsameie for å håndtere felleskostnader, som forsikring og vedlikehold.

Ei leilighet på to plan

Ni av de 10 leilighetene er på ett plan, mens en av leilighetene i tredje etasje er over to plan.

Sju av 10 solgt

I Andøy er det nå over 20 hus til salgs. Rydningen tror likevel det skal gå bra å selge de tre siste leilighetene i bygget.

– Da vi hadde solgt sju av 10 satte vi i gang. Etter det har vi ikke gjort noe spesielt for å få solgt flere leiligheter. Det skal vi gjøre nå. De tre leilighetene ligger i andreetasjen og mange har lurt på utsikten. Men den er bra, også fra den etasjen, sier Rydningen.

OVERTAR: Kjell og Elisabeth Karlsen fra Andenes er to av dem som snart skal flytte inn i de nye leilighetene i Andenes Panorma. Torsdag kunne Rune Rydningen gratulere dem med leiligheten. Foto: Jørn Aune

– For framtiden

To av dem som snart skal flytte inn i ny leilighet, er Kjell og Elisabeth Karlsen.

– Vi blir eldre og livssituasjonen endrer seg. Jeg kan få behov for rullestol, og det huset vi har er vanskelig å tilpasse. Her får vi alt på ett plan, det er heis og kort vei til det meste. Og så er det flott utsikt, sier Elisabeth.

De har ikke fått solgt huset de i dag har på Kjerringnesset på Andenes.

38 millioner

Rydningen sier at hele bygget kommer på rundt 38 millioner kroner når alt er ferdig.