Nå har det jo vært et kjempevær i vesterålen, noe som flesteparten av befolkingen er veldig fornøyd med. Men fiskerne vil heller ha en god regnskur.

Vannstanden er så lav at fisken sitter i kulpene og og lar være å bite mens den venter på høyere vann, men det er enda tid igjen til laksefiske er over så det blir vel noe regn til da, Sier Hans-Edvard Furfjord i Forfjord grunneierlag.

– Bra år

Han er godt fornød med sesongen, så langt.

Det har vært et bra år, ikke like bra som i fjor men et godt år, Sier Furfjord.

Tidligere år har de vært oppe i rund 500 fisk i løpet av sesongen. I år er det også mange flere mellomstore fisker, som innebærer fiskesr som er to år gamle. Sesongen i Gårdselvvassdraget er så vidt begynt og fiskerne kan holde på frem til slutten av august.

– Det er ikke slikk at vi har lyst på regn

I Roksdalvassdraget har det blitt tatt opp 450 fisk så langt i år. I fjor ble det fisket 1 447 kg i vassdraget.

Vi har hatt et kjempefiske de første 20 dagene, men nå er det så tørt at fisken ikke går opp i elven, sier Inge Bernt Nilsen som er styremedlem i fiskeforetaket.

Man kan se at fisken står ute i havet og beveger seg inn mot elvemunningen når det blir flo sjø.

Det er ikke slikk at vi har lyst på regn, men for at det skal bli fiske før sesongen er over så trenger vi mye regn, sier Nilsen.

God margin

Dersom fisken ikke går opp i løpet av sesongen, så betyr det at det blir en stor gytebestand i vassdraget. Fiskeforetakene må fylle ut en midtveisevaluering som skal brukes til å bestemme om fisket kan fortsettes.

De fleste siste årene har vi ikke bestått, men i år så tror jeg vi kommer til å ha god margin, sier Nilsen.