Tveito er for tiden den eneste presten i Andøy, ettersom det ikke er prest på Dverberg. I november går han av med pensjon.

– To år er gått. To flotte år! Klara og jeg har stortrivdes. Vi ble tatt imot med åpne og rause armer. Vi har fått dele lek og alvor med mange flotte mennesker, skrev Tveito på sin Facebook-side i sommer da det ble kjent at han går av.

– Tre fire måneder

Wik var i helga i Andøy for å være med på «Minns du sången»-konserten i Andenes kirke. Han ble med i koret for to år siden.

– Jeg kommer tilbake til Andøy i slutten av november. Det er fortsatt litt åpent om hvor lenge jeg blir, men det kan bli en tre fire måneder utover vinteren, sier Wik, som i sommer var vikar i Sjømannskirken i Pattaya i Thailand.

– De gode hverdagene

Etter at han forlot Andøy, er han blitt enkemann. Kona Elna gikk bort i desember i fjor.

– Det handler om å finne tilbake til de gode hverdagene igjen. Vi hadde mange gode dager i Andøy, og det hadde vært kjekt å finne tilbake til noe av det, sier han.

En søker

Fungerende stiftsdirektør Ole Christian Erikstad sier at det er en søker til stillingen som sogneprest på Andenes.

– Vedkommende vil fortrinnsvis ha Andenes som tjenestested. Vi skal nå i gang med intervjuer. Vi har utlyst en rekke prestestillinger med søknadsfrist i august og skal nå i gang med intervjuer. Vi legger opp til at eventuelle ansettelser kan skje når bispedømmerådet møtes i begynnelsen av oktober, sier Erikstad.

Tar bort stilling

Prestestillingen i Dverberg og Bjørnskinn har vært vakant i lang tid. Nå foreslår biskopen og bispedømmerådet i Sør-Hålogaland å ta bort stillingen.

– Det ble sendt ut et høringsbrev om dette til menighetene i Vesterålen i juni. Høringsfristen er 1. september. Det er økonomi som er årsaken til at man ønsker å ta bort denne stillingen. En avgjørelse vil komme i oktober, sier Erikstad.