– Dette er ikke en sjekkeklubb, men en reiseklubb for godt voksne som vil møte nye folk og utvide nettverket sitt. Men til å begynne var det nok mange som trodde at dette var litt på kanten og et opplegg for litt desperate mennesker. Men det er det ikke. Jeg arrangerer også turer for aleneforeldre som kan ta med seg barna på ferie, sier Lisbeth.

– Nettverk

Nettopp mangelen på nettverk, var det som gjorde at hun satte i gang med å arrangere såkalte singelturer.

– Jeg ble singel selv og synes det var kjipt at alle dro på påsketur. Jeg tenke at det må være mange som er i samme situasjon, særlig i høytidene. Derfor har jeg arrangementer både i jula, nyttår, vinterferien og påsketur til Trysil, sier Lisbeth.

JULEFEIRING Dette bildet er fra julefeiring på Røros. Lisbeth Solheim til venstre. Foto: Innsendt

Nakkeskade

I forbindelse med en brann, måtte hun hoppe ut fra leiligheten. Da pådro hun seg en nakkeskade som gjør at hun ikke klarer å ha en vanlig jobb.

– Derfor startet jeg for meg selv og kan jobbe når jeg klarer, sier hun.

Dermed var hun i gang med Solheim event og reiser AS.

– Tatt helt av

– Til å begynne med var det mye arbeid. Etter hvert er det mange som har skjønt konseptet. I fjor sommer hadde jeg to utenlandsturer. I år er det blitt sju. Jeg har nærmest bodd i Bulgaria i sommer, så det skal bli godt å komme hjem, sier hun.

Informasjon

– Hva er din oppgave når du tar med folk på tur?

– Det er å gi dem all informasjon i forkant, lage et detaljert program og få folk til å føle at de blir ivaretatt. Jeg møter dem på flyplassen, følger opp programmet underveis og er med ut på middager og utflukter, sier Lisbeth.

Ny tur

Nå venter hun på nye ferieglade mennesker som skal bli med til Sozopol i Bulgaria.

– Der er det blant annet med fire som også var med til Sunny Beach tidligere i år. Det er etter hvert blitt en del faste kunder og når man treffes flere ganger føler man at man er venner, sier hun.

PÅSKE Lisbeth Solheim arrangerer også turer i forbindelse med høytidene som jul, nyttår og påske. Her er hun sving med påskemiddagen på Trysil. Foto: Innsendt

Andøy

Lisbeth har også arrangert tur til Andøy.

– Da var det kvalsafari, Alveland, Nordtun gård og hotpools på Stave på programmet. Jeg kunne tenke meg å gjøre det flere ganger, men det er en utfordring å skaffe overnatting til så mange om sommeren, sier hun.

Nordlendinger

Som andværing og nordlending skulle hun ønske at flere fra landsdelen melder seg på turene hennes.

– Det er jo mulighet til å fly direkte til Bulgaria fra Evenes, sier hun.

– Blir litt flørting

Selv om turene til Lisbeth ikke er noen sjekkeklubb, har det likevel blitt resultater av singelturene.

– Litt flørting blir det. Det er blitt noen par ut av turene, og det er jo bare morsomt, sier hun.