Jonni Solsvik til TV2:

– Forventer at Arbeiderpartiet følger opp uansett valgresultat

Andøy-ordfører Jonni Helge Solsvik sier i dag til TV2 at han er sikker på at Arbeiderpartiet følger opp sin uttalelse rundt Andøya Flystasjon uansett utfall av valget.

Orientert: Ordfører Jonni Helge Solsvik. Arkiv  Foto: Tony Gulla Sivertsen

Andøy

Ap vil ta opp Andøya-spørsmålet igjen, etter ny informasjon

Espen Barth Eide, stortingskandidat for Ap og tidligere forsvarsminister, åpnet tirsdag for å gjennomgå tallgrunnlaget på nytt.


– Arbeiderpartiet er et stort og seriøst parti og jeg forventer at de uansett valgutfall følger opp den uttalelsen de hadde i går, sier Solsvik til TV2 Nyhetskanalen i dag.

Solsvik ble intervjuet direkte fra Andøya like etter klokken 13.00 i dag om uttalelsen tidligere forsvarsminister Espen Barth-Eide kom med i går hvor han sa at de ville se på Andøy-spørsmålet igjen om de kommer i regjering.


NRK:

– Forsvarseksperter tror Andøya-nedlegging kan reverseres

Forsvarseksperter NRK har snakket med tror at en reversering av Andøy-nedleggelsen er gjennomførbart etter de siste dagers hendelser.


– Når Ap nå sier de vil se på spørsmålet igjen, er det faktisk et flertall på Stortinget for å se på tallmaterialet en gang til og dermed forventer jeg at dette blir utfallet uansett hva valgresultatet blir, sier Solsvik.