Fire artister klare for Rock mot rus 2018

– Et av Norges beste liveband kommer, lover arrangøren.

Det høylytte og aggressive bandet er en maktdemonstrasjon av et band! KUUK har en salig blanding av rap, punk, reggae og heftig performance-kunst med sterke feministiske og samfunnskritiske referanser og ekstreme mengder selvironi.», skriver arrangøren på sine nettsider.  Foto: KUUK

Andøy

23. til 25. mars neste år arrangeres Rock mot rus 2018 på Andenes for 25. gang. Allerede har festivalen sluppet fire artister.

– Et av Norges beste liveband

Et av bandene som er booket inn, er Razika.

«Razika består av fire tøffe jenter fra Møhlenpris i Bergen. De var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og nå har de holdt på i over 10 år», skriver festivalen.

Musikken de spiller er en blanding av både ska og indiepop, men det finnes også en rekke elementer fra indierock, punk og reggae.

Razika har gjennom hundrevis av konserter blitt et av Norges beste liveband.

Bandet består av Marie Amdam (vokal, gitar), Maria Råkil (gitar, vokal), Marie Moe (bass) og Embla Karidotter Dahleng (trommer).

«Alle som har opplevd en konsert med Razika, vet at det er en fest! Med hitsingler i fleng, byr de på alt fra bittervakre 'Vondt i hjertet' fra deres første album, til den nyeste platens maktdemonstasjon 'Faen ta deg'.»

– Fikk musikk-Norge til å sperre øynene opp

KUUK er også et band som fikk musikk-Norge til å sperre øynene opp, mener festivalen.

«Det høylytte og aggressive bandet er en maktdemonstrasjon av et band! KUUK har en salig blanding av rap, punk, reggae og heftig performance-kunst med sterke feministiske og samfunnskritiske referanser og ekstreme mengder selvironi», skriver arrangøren på sine nettsider.

It might get loud

It might get loud er et annet band som er booket inn.

«It Might Get Loud er et høyenergisk rock’n roll band som leverer vital og deilig musikk inspirert av 70-tallets rock og blues. De er påvirket av band som Led Zeppelin, Deep Purple, Rival Sons og Jack White».

Razika består av fire tøffe jenter fra Møhlenpris i Bergen. De var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og nå har de holdt på i over 10 år. De er det tredje bandet som er klar for Rock mot rus 2018.

Ondt blod

I tillegg kommer Kirkenes-bandet Ondt blod.

«Med breial hardcore, varme refrenger og iskald råskap har bandet oppnådd både radiolisting og et rykte som sceneknusere i undergrunns-Norge. Etter Spellemannsnominasjon og euforisk tilbakemelding på debutalbumet «Finnmark», som er en hyllest til hjemfylket Finnmark, er Ondt Blod tilbake med ny plate våren 2018 på Fysisk Format.», skriver arrangøren om bandet.