– Totalt er det bestemt at vi skal få 95 millioner kroner til omstilling. At det kommer ti millioner i 2018 er derfor slik som vi antok det kom til å bli, sier han.

Penger

Bevilgningen til NAROM ble imidlertid økt. Først i revidert budsjett for 2017 hvor det ble økt fra 8,6 millioner til 15.  Dette blir opprettholdt i budsjettet for 2018.

– Dette har stor betydning for NAROM. Det gjør dem i stand til å økte aktiviteten betydelig i årene som kommer. Jeg hadde forventninger at det skulle skje, og det bekreftes gjennom budsjettet som nå er lagt frem.

I sammenheng med den planlagte nedleggelsen av flybasen på Andøya har Andøy kommune fått til sammen 35 millioner kroner til omstillingsarbeid i 2017. I 2018 foreslår regjeringen 10 millioner kroner i ekstraordinære omstillingsmidler til Andøy kommune.

«Regjeringen vil bidra med ytterligere 50 millioner kroner, utover forslaget i budsjettet for 2018, til omstilling i Andøy kommune», heter det i forslaget.

Økte i revidert nasjonalbudsjett

Det vises også til at bevilgningen til Nasjonalt senterfor romrelatert opplæring (NAROM) ble økt med 6,6 millioner kroner til totalt 15 millioner kroner i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2017.

Regjeringen skriver i dokumentet at de legger til grunn at også Nordland fylkeskommune bidrar med ressurser til omstillingsarbeidet.