Både Sp, Venstre og KrF ønsker en ny gjennomgang av kostnadene knyttet til å legge ned Andøya flystasjon. Nå er det mulig at Ap vil støtte en slik gjennomgang.

Det gleder Willfred Nordlund (Sp) fra Sortland.

– Dette gir håp for komitébehandlinga, sier Nordlund.

Forslaget skal legges frem tirsdag i neste uke.

Håper på støtte fra Ap

Han har nå forhåpninger om at Arbeiderpartiet blir med på en ekstern gjennomgang av tallmaterialet.

– Nå vil bare tiden vise om Ap ønsker å ha en helhetlig gjennomgang av kostnader og konsekvenser, sier Nordlund.

Ap varslet i valgkampen at de ønsket at Forsvarsdepartementet selv skal gå gjennom tallmaterialet på nytt, mens Senterpartiet hele tiden har stått på at de ønsker at eksterne skal foreta denne granskningen.

– Om vi bare skulle ha hatt gjennomgang fra departementets side, ville det ha gitt svært lite nytt. Jeg har ingen tro på at at Forsvarsdepartementet virkelig ville ha sett på tallene på nytt med åpne øyne, sier Nordlund.

– Det er lov å snu!

Senterpartiet har allerede fått Venstre og Kristelig Folkeparti med seg bak forslaget.

Det er også ventet at de har støtte fra Sosialistisk Venstreparti og Rødt, all den tid de har gått inn for å bevare Andøya. Likevel trenger de Arbeiderpartiet for å få flertall.

– Det er reist mange nye problemstillinger siden beslutningen ble tatt for nesten ett år siden, uten at det har vært en vilje fra regjeringens side til å ta en ny gjennomgang, sier Nordlund.

Han mener at det er viktig å sikre at beslutningsgrunnlaget er riktig, både for de som er sterkt berørt i Andøy kommune, og med bakgrunn i innvendingene som har kommet fra forsvarsfaglig standpunkt.

– Jeg vil tro at en ny gjennomgang medfører at Andøya består, men også uavhengig av dette er vi tjent med at beslutningen tas på riktig grunnlag, sier Nordlund, før han legger til:

– Det er lov å snu!