De tre partiene behøver Arbeiderpartiets støtte for å få flertall i stortingssalen for en slik gjennomgang, og overfor Dagbladet bekrefter Ap at det nå foregår samtaler mellom de fire partiene for å få på plass en felles løsning.

– Vi vil følge opp det vi lovet i valgkampen, enten gjennom forslag med andre eller eget forslag. Det viktigste er at vi får en gjennomgang som gjenoppbygger tilliten til de beslutningene Stortinget har fattet, sier stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap).

Trenger Ap

Det omstridte forslaget om nedlegging av flystasjonen kom i forbindelse med forsvarsforliket mellom Ap og regjeringspartiene for snart ett år siden.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) håper å få Ap med på laget. Foto: NTB

Senest tirsdag sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB at han fortsatt håpet å få Ap med på laget.

– Det har vært bevegelse i Ap det siste året, sier han.

Frem og tilbake

Ap har hittil ikke stilt seg bak det ferske Sp-forslaget, men har varslet et eget forslag i Stortinget om saken. Forskjellen på de to forslagene er at Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre ønsker en ekstern gjennomgang av tallene, mens Arbeiderpartiet har ønsket at regjeringen skulle gå gjennom egne tall på nytt.

Nå ser det altså ut til at Arbeiderpartiet likevel er på glid.

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk i VG sist uke langt i å si at det ikke er aktuelt for partiet å reforhandle flyttingen av Andøya, slik tidligere forsvarsminister og Ap-politiker Espen Barth Eide åpnet for i valgkampinnspurten.

Saken oppdateres.